Ръководство за управление на бидовете: Най-добрите съвети за бидване от 18 РРС експерта

Управлението на бидовете е една от по-сложните области в сферата маркетинга, тъй като много рекламодатели избират да автоматизират опцията за автоматизирано бидване в Google AdWords или управление на бидовете от трети страни. И двата подхода имат своите предимства и недостатъци – автоматичната функция на Google за бидване е безплатна, но изисква да се откажете от пълния контрол и е по-малко прозрачна. Софтуерът за управление на бидовете от трети страни обикновено е по-силен, но очевидно, той идва с висока цена, така че може да не е възможно за по-малките рекламодатели, обвързани с ограничен бюджет.

Бях любопитен как повечето рекламодатели в AdWords се справят с процеса на управление на бидовете, така че попитах 18 практикуващи експерти следните три въпроса:

  1. Използвате ли автоматизирано AdWords бидване в Google AdWords? Защо или защо не?
  2. Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?
  3. Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете за PPC?

Ето всички звезди, подредени по азбучен ред.

Аарън Леви
Бетани Бей
Брад Гедес
Крис Костеки
Кристал Андерсън
Елизабет Марстен
Грег Майърс
Джеф Даниел
Джо Кершбаум
Джон Лий
Джъстин Ваннинг
Лари Ким
Марко Квешич
Мартин Роъртгердинг
Памела Лунд
Шон Ливенгюд
Тод Минц
Том Демерс

Прочетете, за да научите отговорите им и да получите някои страхотни съвети за управление на бидовете от професионалистите!

Аарън Леви

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не? Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

SEER използва инструмент на трета страна за отчитане и управление на бидовете. Инструментът може да настрои конкретни правила за бидване (на ниво ключова дума или рекламна група), а нашият софтуер ни изпраща сигнали, когато определена ключова дума или група отговаря на критериите.

Предпочитам автоматичното бидване на AdWords, до голяма степен защото трябва да вляза и активно да одобря (или отхвърля) всяка промяна на бидване. С автоматичното бидване на AdWords промените са … добре, автоматизирани! Докато можете да влезете и върнете след „факта“, обичам да проверявам, преди да бъдат публикувани нещата, за да съм сигурен, че промените са в съответствие с целите.

Основните правила, които прилагам, се проверяват, за да се уверя, че най-добре представящите се групи получават трафика, който заслужават, и да се уверя, че не плащам твърде много за конкурентни условия. Ето няколко примера:

Ключови думи/групи: Ако CPA е 2x цел и позицията е по-малка от 3, намалете бидовете.
Силни ключови думи/групи: Ако процентът на реализация е 2 пъти средна стойност и позицията е по-малка от 3, увеличете бидовете.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете за PPC?

Не предлагайте повече, отколкото можете да си позволите!
По-често се случва най-горната позиция да не е най-печеливша.

Аарон Леви е сътрудник в SEER Interactive, базирана в Филаделфия. Той е участвал в дигиталния маркетинг повече от 5 години и също така е работил както с клиенти на големи компании като Форчън 50, така и с малки регионални компании.

Бетани Бей

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Използвам автоматизирано бидване в моите профили. За профили, при които има голям брой реализации, бидването е работило чудесно. Склонен съм да таргетирам, вместо CPA бидване на максимум, защото в моите профили всички имат CPA цели, които трябва да посрещнем. Също така, имам успех с помощта на оптимизиране за кликвания с по-малки бюджетни сметки. Този тип бидване ни донесе повече кликвания в нашия бюджет и увеличиха реализациите, тъй като имахме повече трафик към сайта.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Въпреки че използвам автоматизирано бидване, все още увеличавам/намалявам целевата или максималната сума само за да тествам ефекта. Например, колко реализации ще загубя, ако намаля целевата CPA с $1? Обикновено оставям тези тестове да се провеждат за около 2 седмици.

Какъв е най-добрият ви съвет за управление на бидовете за PPC?

Експериментирайте! Изпробвайте всички различни видове автоматизирани опции за бидване. Само защото сте съсредоточени върху реализациите, не означава, че оптимизирането на кликванията няма да доведе до продажби!

Бетани Бей е изпълнителен директор на РРС в Hanapin Marketing и блог мениджър на PPC Hero.

Брад Гедес

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Това наистина зависи от клиента. Използвахме софтуер за бидване от трети страни, бидване за CPA в AdWords, електронни таблици в Excel и помогнахме на другите да изградят собствена система. Някои от големите въпроси, които разглеждаме, са:

Скала: Колко ключови думи, разположения, аудитории и т.н. трябва да бъдат коригирани.

Обем на реализациите: Колко реализации се извършват ежедневно/месечно.

Средна сума и марж на продажбите: Количеството да е статично, в малък диапазон или навсякъде?

Продажби: Еднократни продажби, телефонни разговори, филиал, изтегляне и т.н. Как се осъществява продажбата и какви стъпки се предприемат по време на продажбата?

Техническа интеграция: Колко системи трябва да разговарят помежду си, за да бъдат правилните данни?

Технически умения: Може ли клиентът да създава и поддържа собствена система?

Дългосрочни цели: Как трябва да изглежда профилът след 1-3 години?

С цялата тази информация можете да разгледате ползите от разходите за това къде и как се управляват сметките и каква технология се изисква.

Не мисля, че има един подход, който да е подходящ за всички. Сайтът, който прави $15 с 100 лида на месец, не е необходимо да плаща за огромна система за управление на бидовете. Сайтът, който прави хиляди (или десетки хиляди) продажби, където цените и маржовете са променливи, се нуждае от стабилна система. Сайтът, който бидва за няколко улавяния на имейли, показвания на страници, кликвания, продажби, инсталирания, изтегляния и т.н., вероятно се нуждае от собствена персонализирана система.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Това зависи от обема, променливостта, обхвата на CPC и работния поток. Колкото по-висока е една от тези позиции, толкова по-често трябва да се търсят бидове. Сайтът, който харчи 100$ на месец, не се нуждае от ежедневно бидване. Сметка, която харчи 4 милиона долара месечно, трябва да променя бидовете си няколко пъти седмично. Някои компании гледат колко заети са с продажбите си и коригират бидовете или бюджетите на кампаниите в реално време въз основа на обема на обажданията, времето за чакане на телефона и текущия им капацитет, което е среда за бидване на работни потоци.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете за PPC?

Разберете истинската стойност за клиента и работете, за да увеличите стойността му след продажбата. Ако можете да повишите стойността му и да имате истинска представа за стойността на клиента, тогава можете да направите много по-добри решения за предлагане на бидове. Не мога да преброя пътите, в които съм виждал компания да каже: „Моите конкуренти трябва да губят пари – няма начин да си позволят да платят толкова много“. В действителност, те имат страхотни водещи програми за спечелване и задържане на клиенти и си струват повече.

Брад Гедес е основател на Certified Knowledge, платформа за обучение на НПК и платформа за инструменти. Той е автор на Advanced Google AdWords и официален официален лидер на семинара в Google AdWords. Можете да последвате @bgTheory на Twitter, за да сте в крак с новините в индустрията.

Крис Костеки

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords?

Нашата агенция използва собствена система, която включва софтуер за управление на бидовете.

Защо или защо не?

Твърде много ключови думи! Имаме милиони импресии седмично в десетки хиляди ключови думи. Наблюдаването, анализирането и действието върху всички тези данни на ниво ключова дума не е практично. Вместо това оценяваме ефективността по предварително определени сегменти, които ни дават информация къде трябва да станем по-агресивни или пасивни. Това ни позволява да измерваме не само разположението/доставката на рекламите, но и последващото представяне надолу по веригата (реализации, приходи, потенциални клиенти и др.). Допълнителна полза е, че можем да получим вдъхновение за бидването от миналото, за места или тенденции, които осигуряват важна перспектива за бъдещи решения.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете за PPC?

Винаги отчитайте позицията, която получавате, когато преглеждате бидовете. Това не е състезание до върха и обикновено най-доброто представяне идва от намирането на сладкото място между разходите и високото качество на трафика.

Крис Костеки работи в Search от 2006 г. насам и в маркетинга от 1997 г. Той създава продукт на PPC за малкия бизнес, който допълва директория в Yellow Pages и работи като мениджър на РРС в агенция, обслужваща клиенти за електронна търговия, преди настоящата му роля като анализатор в собствеността в Keurig Inc. Последвайте Крис в Twitter, за да сте в крак с последните тенденции в Search Marketing, особено всеки вторник между 12-1 ч. EST по време на #PPCChat.

Кристал Андерсън

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Не използвам автоматичното бидване на AdWords. В SEER използваме Acquisio за нашата платформа за управление на PPC, която има изключително стабилна платформа за управление на бидове. Тяхната платформа ми позволява да персонализирам сложните правила за бидове на моите клиенти и да ги изпълнявам по определен график в „режим на предложение“. Това ми позволява да използвам инструмента за „блокиране и проследяване“ срещу разчитането му, за да направят промени в бидовете за мен. Предпочитам да използвам режим за предложения, тъй като ми позволява да преглеждам промените в бидовете, за да гарантирам, че няма други външни фактори, които да ми позволят да се отклоня от първоначално определените правила за бидове. Автоматизирането на бидове със сигурност може да има силни страни, но е нещо, което предпочитам да не използвам в повечето ситуации, тъй като има своите слабости. Ако използвате автоматизирано бидване, мисля, че винаги е важно да запомните, че това е просто инструмент и резултатите ще бъдат толкова добри, колкото правилата, които сте задали. Често ги оценявайте, за да се уверите, че те са все още в съответствие с общите Ви цели.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете за PPC?

Знайте бидовете за всички ключови думи. В различни акаунти, които съм одитирал, е ясно, че няма яснота каква трябва да бъде стратегията за бидване. Има ключови думи с толкова ниски бидове, които не се показват, и ключови думи с толкова високи бидове, че да бъдат напразни целите. Съвет: Използвайте ACE, за да тествате бидове и позиции, ако не сте сигурни, че тези прагове са за Вас. АСЕ може да бъде изключително мощен, за да разбере какви са оптималните бидове за вашите условия, за да стимулирате реализациите с рентабилен процент.

Кристал Андерсън оглавява дивизията на РРС в SEER Interactive, Search Agency, базирана в Филаделфия. Започва кариерата си в РРС в началото на 2006 г. и е управлявала сметките на РРС на множество платформи в международен план и с месечни бюджети от четири до шест цифри. Можете да я последвате в Twitter @CrystalA.

Елизабет Марстен

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Използвам комбинация от бидване по автоматизирани правила и ръчно бидване. Рядко използвам инструменти като подобрена CPC или CPA. Защо: считам, че ако кампанията няма значителни и последователни данни за реализациите, автоматичните опции са по-скъпи от ръчното бидване за СРС или използването на автоматизирано правило за контрол на разходите.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Зависи от размера на данните/разходите, но ежеседмичното е минимумът, когато бидовете се показват за оценка и корекция.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете за PPC?

За новите кампании използвам предложената макс. CPC от инструментите за оценка на трафика/ключовата дума и добавям още 25-50% към макс. CPC за рекламните групи. По-добре е да започнете високо и да слезете, отколкото да се опитате да продължите да се изкачвате. Изградете този качествен рейтинг направо от “кухнята“

Елизабет Марстен е директор на маркетинговото търсене в Portent, Inc. , компания за интернет маркетинг в Сиатъл, Вашингтон. Тя контролира ежедневния работен поток на РРС, SEO, връзки, копиране и социални услуги, докато управлява и някои свои собствени PPC клиенти.

Грег Майърс

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Не, не използвам автоматичното управление за бидове на Google. Причината затова е, защото смятам, че управлението на бидове може да бъде по-ефективно, когато се прави ръчно. Има твърде много променливи (офлайн и онлайн), които се появяват по време на „живота“ на ключовата дума или група от ключови думи (известен още като рекламна група), които всъщност биха били по-контрапродуктивни. Обаче усещам, че има стойност в автоматизираното управление на бидовете, което прави прогнози от предишни тенденции в изпълнението (като уикендите и времето на деня).

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Най-добрата ми практика за извършване на управление на бидовете е идентифицирането на общите тенденции. Тези тенденции се състоят от Деня на седмицата, по кое време на деня се пуска, позициониране и непрекъснато преглеждане данните от заявките за търсене. Ако повишаването или намаляването на бида е в съответствие с прага „Цена на придобиване“, тогава говорим за правилно управлението на бидовете.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на офертите за PPC?

Не основавайте правилата за управление на бидовете върху оценката на качествения рейтинг на Google. Това не е точно представяне на показателя за успех. Видях безброй примери за конкретни термини за успех, които имаха най-висок процент реализации с най-нисък рейтинг на качествения рейтинг, въпреки, че текстовите реклами, целевата страница и групите от ключови думи бяха много подходящи.

Грег Майърс е специалист по интернет маркетинг, който помогна на големите и на малките фирми да постигнат успех в маркетинговото търсене, чрез доказани стратегии и ефективно изпълнение. Най-напред основава AfterClicks Interactive – компания за маркетинг плати-на-клик, която осигурява на рекламодателите, както и на дигиталните агенции, професионални PPC маркетингови услуги, насочени към максимизиране на възвръщаемостта на инвестициите. AfterClicks използва всички платформи за търсене, технологии и най-добри практики в бранша, подкрепени от доказани стратегии, които се основават на целите и целите на клиента. Грег е специалист в платежния маркетинг, оптимизирането на търсачките, оптимизирането на целевите страници и уеб анализите.

Джеф Даниел

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Не. Използвам инструмент за управление на бидове от трета страна (Marin Software) за нашите усилия за SEM по няколко причини:

Работна ефективност. Аз, като повечето специалисти по маркетинг, провеждам кампании на повече платформи, отколкото само AdWords. Затова използвам инструмент за управление на бидове от трети страни, за да управлявам всичките си кампании. Разбира се, бих могъл да използвам инструмента AdWords, но тогава бих използвал един инструмент за това и друг инструмент за останалите и това просто няма смисъл.

Обективност. Да оставите на Google да оптимизира за мен изглежда малко като „пускането на лисицата в кокошарника”. Сигурен съм, че инструментът им върши чудесна работа, но няма да се чувствам комфортно да пренебрегна това, че ще да похарчим много.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Стратегията за бидване зависи изцяло от целите на профила. Ако например, оптимизирам реализациите и имам целева CPA от 15$., инструментите за управление на бидовете могат автоматично да намалят офертите за ключови думи, които показват CPA над 15$. Разбира се, това е, което трябва да направят, но какво ще стане, ако все още има ключови думи, които доставят на 15.50$ и биха могли да пропуснат реални продажби? Автоматизираните правила обикновено не отчитат това. Обичам ръчно да следя подобни ситуации, за да разбера къде да повиша и намаля бидовете, вместо да го „настроя и забравя“ с инструмент. Обикновено разглеждам и основното правило от 20/80 процента (въпреки че не е фиксирано към тези конкретни числа) – ръчно да следи и оптимизира ключовите думи, постигащи целта ми и да предостави най-голям обем, и да остави инструмента за управление на бидовете да оптимизира другия 80%.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете за PPC?

Ако ще използвате някакъв инструмент за управление на PPC бидове, научете всичко, което можете. Как наистина работи? Какви са неговите ограничения? Какви са неговите предимства? Запознайте се с вградените елементи, за да се уверите, че инструментът може и ще направи това, което смятате, че ще направи, за да се уверите, че няма да се окажете в действителност измамените. Като знаете тази информация, можете да се уверите, че инструментът взема правилните решения, когато не търсите.

Джеф Даниел е супервайзър в Fuor Digital. Той наблюдава дигиталната медийна стратегия, планирането и изпълнението в различни превозни средства и тактики.

Джо Кершбаум

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Да! Използваме няколко различни автоматизирани опции за бидване, предоставени от Google. Използваме трети инструмент като Acquisio. В зависимост от нуждите на компанията използваме или бидване за цена на придобиване или автоматизираните правила за бидване на AdWords.

Като правило използваме „СРА бидване“ (Оптимизатор на реализациите), за да поддържаме стабилни кампании. За този тип кампании можем да фокусираме усилията си за оптимизация върху тестване на реклами, отрицателни ключови думи, разбивка на рекламни групи и т.н. Използваме автоматичните правила на бидване, когато искаме да поддържаме контрол и да станат по-точни с нашите регулации. По принцип използваме автоматизираните правила за бидване в AdWords, за да подорбим кампания, която може да има колебания в ефективността.

Също така използваме автоматизирани правила за бидване, за да стартираме нови кампании, както и да затвърдим рекламна позиция, честота на кликване и висок рейтинг.

Ако не, кога да повишаваме и намаляваме бидването за ключови думи?

Ние използваме колкото се може повече автоматизация. По този начин можем да фокусираме мозъците си върху други места на нашите кампании. Има обаче и такива, които не отговарят на условията за автоматизация. Например такива, които са с нисък обем на реализация (с висока стойност, но малка реализация). В такъв случай наблюдаваме офертите, рекламните нива, CTR и други показатели веднъж седмично и правим необходимите промени.

Какъв е най-добрият ви съвет за управление на бидване за РРС?

Имам два бонус съвета.

Следете внимателно автоматизацията си. Не можете да зададете и да забравите правилата си за бидване. Следете внимателно тенденциите, за да сте сигурни, че правилата, които сте въвели, всъщност помагат на кампанията ви. Може да откриете, че настройките са твърде агресивни или пък обратното – че не са.

Регулирайте стратегията за автоматизация според нуждите. През цялото съществуване на една кампания ще има различни стратегии и цели. В даден момент може да се наложи да се съсредоточите върху увеличаване на обема – импресии, кликвания. В други случаи може да се фокусирате върху възвръщаемостта на инвестициите (понижаване на СРА и увеличаване на процента на реализация). Тъй като тези нужди се променят във времето, вашата автоматизация също трябва да се развива. Не забравяйте, че правилата за бидване могат да бъдат поставени на пауза или да се коригират. Разбира се, не коригирайте твърде често бидванията си. Но не се страхувайте да се приспособявате, за да се съсредоточите върху текущите ключови показатели за ефективност.

Джоузеф Кершбаум е вицепрезидент на Clix Marketing. Съветите му се проявяват широко в Website Magazine, Search Engine Watch и други блогъри и списания в бранша. Джо също е съавтор на книгата Wiley/Sybex book PPC Advertising: An Hour a Day.

Джон Лий

Краткият отговор е „да“. В зависимост от съответния профил използвам оптимизатора на реализациите или автоматизираните правила – и двете са функции на AdWords. Също така използвам Acquisio, което ми предоставя голямо разнообразие от правила за кампаниите си в AdWords. Автоматизирането на бидове трябва да се счита за друг изструмент, който рекламодателите да използват. Мисля, че автоматизацията на бидове може да ви помогне да рационализирате процесите си и да освободите време, за да се грижите за други по-важни задачи като писане на реклами и оптимизиране на реализациите. Друга причина, поради която използвам автоматизираното бидване, е, че може да ми помогне да постигна много по-ефективно KPI целите си.

Ако не, кога….

Въпреки че използвам автоматизацията на бидване, все пак мога да отговоря на този въпрос. Истината е, че не я използвам във всеки профил или във всяка кампания. В някои случаи дори имах клиенти, които се противопоставиха на автоматизацията. Така че в моите процеси все още има много ръчна оптимизация. И така – кога да коригирате бидванията? Нека данните да ви насочат – като алгоритъм за бидвания! Определете график, който отразява потока от ефективността на профила ви (колко кликвания и реализации се генерират всеки ден?). Независимо дали става дума за ежедневен, или седмичен, процесът е еднакъв. Изтеглете отчети и коригирайте бидванията си. Ключът тук е да имате график и да се придържате към него.

Бонус: Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидванията?

Моят най-добър съвет за управление на офертите е прост: бъдете сигурни, че правите промените си въз основа на данните. Много рекламодатели коригират бидванията след тяхна прищявка или зле замислени идеи. Значителните промени в бидванията се основават на действителната ефективност на вашите ключови думи и рекламни групи. Определянето на подходящ период да се върнете назад ще ви позволи да вземате интелигентни решения относно това дали да увеличите, дали да намалите бидванията си, или да се доверите на автоматизацията.

Джъстин Ванинг

Използвате ли автоматизираното бидване в AdWords? Защо или защо не?

Основно използвам повишено CBC (cost-per-click) бидване в AdWords, тъй като повечето от моите кампании са насочени към стимулиране на реализациите.

Бонус: Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидванията?

Най-добрият ми съвет за управление на бидванията е, ако имате достатъчно данни за реализациите, да използвате опцията за повишаване на CBC бидването. Смятам, че това е малка измама да използваме поведението на потребителите на Google, за да увеличим офертите на базата на това кога смятаме, че даден потребител е по-вероятно да го конвертира. Но видях, че това оказва по-голямо влияние при кампании с висок обем на трафик и реализация.

Джъстин Ваннинг е мениджър по стратегия на платените медии в SEOmoz. Следвайте го на Twitter в @justinvanning.

Лари Ким

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Не. Не използвам автоматизирано бидване, защото това е повече от оптимизатор на печалбата в Google .

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Управлението на бидовете е сложно. Наскоро създадохме софтуерно приложение за управление на бидовете, а спецификациите бяха около сто страници от правила, препятствия и изчисления, които биха били твърде дълги, за да опишат тази публикация в блог. (Ако искате да видите как работи, регистрирайте се за безплатна пробна версия на WordStream PPC Advisor и проверете препоръките за оферти за собствения си профил в AdWords. Не се притеснявайте – те са само препоръки и можете да ги прегледате, преди да приемете или отхвърляне на предложенията.)

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете?

Горещата тенденция в управлението на бидовете изглежда е „да напишете вашите собствени правила за автоматично подаване на бидове „. Съветът ми е да избягате от това възможно най-бързо. Знам, че в началото звучи като готина идея – ако провеждате ръчно управление на бидовете, има няколко ръчни задачи, които бихте искали да автоматизирате. Но гарантирам, че в крайна сметка ще се спуснете по невнимание. Причината е, както казах преди, че управлението на бидовете е сложно. Много е трудно да се симулира взаимодействието между десетки различни правила за бидване, изпълнявани на жива система. Трудно е да се разберат напълно различните фактори, които се играят. Със сигурност ще има нежелани странични ефекти.Така че, освен ако не сте доктор по математика и нямате голям екип от софтуерни инженери и екипи за тестване на QA от ваша страна, използвайте софтуерно средство за управление на бидове от трети страни!

Лари Ким основава WordStream през 2007 г. и понастоящем служи като главен технически директор, допринасящ както за продуктите, така и за маркетинговите екипи. Лари е автор на четири наградени книги за разработка на софтуер и е допринесъл за публикации, включително Wired, iMedia Connection, маркетинг професори и много други сайтове и списания в индустрията.

Марко Квешич

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Предпочитам ръчното бидване, защото все още не съм готов да дам пълен контрол на Google и обичам факта, че това ми дава най-голям контрол над профилите ми.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Винаги повишавам бидванията на ключови думи, които са най-подходящи за това, което рекламирам, които работят най-дборе, т.е. ключови думи, които ми носят резултати. По-ниското бидване е на ключови думи с ниски постижения.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете?

Изберете стратегията на бидване, която отговаря на вашите рекламни цели. Винаги тествайте и експериментирайте с различни опции за бидване и вижте какво работи най-добре. Препоръчвам прогнозни показатели за бидване на първа страница, тъй като те дават най-голяма представа за това колко трябва да бидвате. Изпробвайте иструмента Keyword Traffic Estimator, за да получите представа за трафика на потенциални кликвания, средната СВС и цената на ден за бидване на ключовите думи. Също така добрият инструмент, който препоръчвам, е Bid Stimulator. Той ви дава възможност да видите рекламните резултати, които бихте могли да получите, ако използвате различно максимално CBC бидване за вашата ключова дума или рекламна група.

Марко Квешич е интернет маркетинг мениджър в GoTraffic Internet Marketing Agency. Следвайте Марко Квешич в Twitter и се свържете с него в LinkedIn.

Мартин Роъртгердинг

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Вярвам, че често има човешко предимство, когато става дума за бидване. Алгоритмите са страхотни, за да имат смисъл от тонове данни, но когато става въпрос за семантика, те са загубени. Най-модерните прогнозни модели няма да победят мениджъра на РРС, който вижда слънцето да грее и решава да вдигне бидове за слънцезащитни продукти. Въпреки това, когато се увеличи профил, има точка, при която ръчното бидване вече не е осъществимо. Просто не можете да гледате хиляди бидове ръчно. Така че, да, ние абсолютно използваме автоматизирано бидване. Това включва собствен софтуер, както и оптимизаторът на реализациите на Google.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Въпреки, че обикновено разчитаме на автоматизирано управление на бидовете, установихме, че има моменти, когато е необходимо да се намесваме и коригираме нещата ръчно. Класически пример ще бъде първият ден през декември, когато вече не можете да правите кораби навреме за Коледа. Процентът на реализациите намалява като камък от един ден до следващия, но повечето системи за управление на бидовете ще се нуждаят от известно време, за да се адаптират към промяната. Освен ако не се намесите, бидовете Ви ще бъдат твърде високи във времето, когато много хора все още търсят и кликват върху рекламите Ви.

Друг екстремен, но не нетипичен пример е софтуерът, който ефективно „убива“ ключова дума. Това може да се случи, ако рекламирате продукт, който временно не е на склад. Съответната ключова дума след това ще се представи лошо и следователно ще бъде бидвана. Ако бидовете станат твърде ниски, има малко или никакви нови данни за ефективността на ключовата дума не може да се възстанови. Автоматизираната система е заседнала тук. Ако искате да дадете още една възможност на ключовата дума, трябва ръчно да повишите бида.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете?

Най-добрият съвет за управление на бидовете, разбира се, е да се разбере как работи рекламният търг и че подобряването на CTR и следователно качественият рейтинг често е по-евтино от увеличаването на бидовете.

Но с толкова много експерти очаквам, че това се споменава повече от веднъж. Позволете ми просто да споделяте малък ръчен съвет: Винаги, когато трябва бързо да повишите или намалите всички бидове в кампанията, помислете за настройките за насрочване на рекламите. Просто коригирайте всички бидове до 80% например за всички дни от седмицата и сте готови. Тя е бърза, лесна и бързо реверсивна.

Мартин Роетгердинг е ръководител на SEM в агенция SEO/SEM Bloofusion Германия и ръководи малък екип, работещ по проекти на клиенти. Bloofusion прави много изследвания и напоследък Мартин започна да споделя някои от тези констатации в новия си блог – PPC Epiphany . Можете също така да намерите Мартин на Twitter, където той отива под името @bloomarty.

Памела Лунд

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Само за много големи сметки, които се нуждаят от чести промени в бидовете. Освен това предпочитам да правя ръчни промени, които контролирам, защото аз съм control freak с промени в РРС. За да използвате автоматизираното бидване, трябва да сте напълно сигурни, че сте настроили правилата правилно, след което редовно проверявайте тези правила и резултати. Ако не го направите, рискувате да имате лоши резултати. Понякога това отнема толкова време, колкото ръчно да правите промените. Така че, като се има предвид тези два избора, предпочитам сама да правя промените.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Офертите винаги се променят въз основа на ROAS. Ако дадена ключова дума превиши целите, които сме задали за нея и има място за увеличаване на бида, за да се опитате да получите повече кликвания (и следователно реализации), ще бъде тестван по-високия бид. Ако дадена ключова дума не отговаря на целите си за ефективност, ще бъде тестван по-ниска бид в комбинация с други техники за оптимизиране.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете?

Планирайте оптимизацията си. Не гледайте обсебващо в кампаниите всеки ден и правете реакционни промени. Ако правите промени на бидовете всеки ден, най-вероятно няма да събират достатъчно данни, за да бъдат оправдани тези промени. Използвайте календара си или системата за управление на проекти, за да ви натовари с редовната оптимизация на бидовете, оптимизирането на рекламите, прегледа на отчета за заявките за търсене и т.н. Поддържането и оптимизирането по редовен график ще гарантира, че правите правилните промени в точното време въз основа на точните данни.

Пам Лунд управлява РРС за BlueGlass Interactive. Тя има над 10-годишен опит в разработването и управлението на онлайн рекламни стратегии за компании от всякакъв мащаб. Тя има „ROI is king“ философия с управлението на РРС и обича да вижда ефективността на CPA да се подобрява месец след месец за клиентите си.

Шон Ливенгюд

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Не в момента, но в миналото използвах. Престанах да го използвам, защото автоматичните правила се забиха в отрицателна обратна връзка. Системата намали бидовете поради липса на ефективност, което на свой ред доведе до по-слаба видимост и по-лоши резултати, което предизвика системата да намали допълнително бидовете.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

За търговец на дребно като BuildASign.com, рентабилността е ключова. Опитваме се да намерим това слабо място между придобиването на клиентите и общата печалба. Така че увеличаваме и намаляваме бидовете, за да стигнем до положение, където получаваме максималния брой поръчки, като запазваме здравословен марж на печалбата. Също така искам да увелича бидовете за всичко, което се показва на първата страница (обикновено на позиция 8 или по-долу). След като дадена ключова дума има адекватна видимост на първата страница, мога да взема по-добро решение дали да я запазя активно или не.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете?

Не се чувствайте така сякаш трябва да управлявате офертите всеки ден. Много хора правят ежедневни корекции на бидовете (или настройват автоматични системи, за да правят ежедневни корекции за тях). Ключовата дума трябва да събере адекватни исторически данни, преди да можете да вземете добро решение. Времето, от което се нуждаете, за да съберете тези данни, ще варира в зависимост от вертикалните Ви оферти, офертите за ключови думи, типа на съвпадението, бюджета на кампанията и много други фактори. Въпреки това, аз лично открих идеалния интервал да бъде около две седмици от данните между корекциите на бидовете.

Шон Ливенгюд пише за платежния маркетинг на своя блог, PPC Without Pity . Следвайте го на Twitter в @ slivengood.

Тод Минц

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Никога преди не съм използвал автоматизираната функция за бидване. Не съм бидвал на ниво ключова дума или правил бидване за CPA.

Ако погледнете текста до избора, който той казва: „AdWords ще зададе бидовете ми за MAXIMIZE CLICKS в рамките на целевия ми бюджет.“ Увеличаването на кликванията никога не е цел за PPC … максимизирането на реализациите е. Този избор не е насочен към целите ми. На теория на този избор би обърнал внимание непрофесионалния маркетолог, който недостатъчно разбира, за да проследява реализациите и да ги предложи … но това не съм аз.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

Повишаването и намаляването на бидовете е функция на целите ми за СРА и начина, по който ключовата дума е ефективна спрямо тях. Колко и колкото и често да коригирате бидовете е толкова изкуство, колкото и науката, и като получавате повече опит с конкретен профил, можете да направите хода си с много по-ясна представа за предсказуем резултат.

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете?

Денонощието може да бъде най-добрият ти приятел. Често най-лесният начин да се намали CPA е просто да се изключи по време на най-ниските работни часове на деня.

Тод Минц, който е от PPC Associates от март 2011 г., има над 10 години опит в маркетинга за търсене и използва Google AdWords още от самото начало. Той също така е много видим в SEM социалното медийно пространство и е куратор/сътрудник в MarketingLand . Той е един от основателите на SEMpdx (Портланд Марсинг Маркетинг Груп), е настоящ член на борда и редовно пише в своя блог.

Том Демерс

Използвате ли автоматизирано бидване в Google AdWords? Защо или защо не?

Използвам го понякога. Всъщност, решението за използването му или не пък е решение за цена/печалба. Ако мисля, че ние или дори клиентът можем да свършим по-добра работа, бидвайки ръчно и/или използвайки инструмент за бидване, а това ще окаже голямо влияние върху приходите, генерирани от компанията, то тогава ще направим именно това. Ако разходите по баланса са сравнително малки и базирани на основите на кампанията, просто не мисля, че има начин за допълнителни доходи чрез използването на безплатните инструменти на Google, въпреки че автоматизацията, която е наистина бърз и прост подход за бидване, може да бъде добър вариант.

Ако не, кога повишавате и намалявате бидовете за ключови думи?

На високо ниво искате да повишите бидването, когато можете да получите по-печеливш трафик от дадена ключова дума и да намалите бидването, когато можеше да генерирате ценен трафик, но в момента струва твърде много. В зависимост от акаунта обаче може да има няколко фактора като:

– различни маржове на различни продукти или оферти – с други думи: „печеливши“ могат да различни неща за различните видове бидвания и продукти

– сезонни тендеции – ако коефициентите на риализациите са драстично по-високи точно преди Коледа, не искате да продължите да наддавате със същата агресивност след това просто защото ключовата дума е била добре конвертирана предишната седмица. Трябва да отчитате историческите данни на акаунта.

– конкуренция – може да сте в състояние да увеличите бидванията си, за да получите по-голям трафик за дадена ключова дума, но скокът от текущата ви оферта да се придвжи на място в SERPs и така да тласне линията от печеливша до нерентабилна. В този случай не искате сляпо да бидвате просто защото ключовата дума става нерентабилна.

Колкото до въпроса дали да използвате безплатни автоматизирани инструменти за бидване – колко гранулирани сте в управлението на бидовете, всъщност има повече общо с доходността, която очаквате, и усилия/разходи за вас, за да управлявате бидовете си по този начин (като такса за обслужване, софтуерна такса, свое собствено време и т.н.).

Какъв е най-добрият Ви съвет за управление на бидовете?

Мисля, че добър съвет е да погледнете бидовете си от гледна точка, която не винаги възприемате – това може да е различен период от време (т.е. ако постоянно гледате на резултатите от последната седмица, дръпнете се назад и погледнете един месец и една четвърт, за да видите дали има липса на ефективност или неефективност в по-дългосрочен план) или бихте могли да разгледате различно измерение на профила си, където можете да променяте бидове, като разделяне на деня , насочване по устройства или други отчети , бързото печелене на профила Ви в AdWords чрез променени бидове.

Том Демерс е съосновател и управляващ партньор на измерваното SEM.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Октомври 23, 2017 / PPC / Tags: , , ,

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

IvrFC S2Cr B

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ръководство за управление на бидовете: Най-добрите съвети за бидване от 18 РРС експерта