Оптимизиране на рекламни текстове: Как да подобрите вашите реклами от типа „Цена на клик“

Има много показатели, върху които трябва да се съсредоточат рекламодателите, рекламиращи в AdWords използвайки кампании от типа „цена на клик“, за да осигурят силна възвръщаемост от инвестираното (ROI) във своите рекламни кампании.

Процентът на кликване (CTR) е сред най-важните. Процентът на кликания върху рекламата ви е процентът на потребителите, които кликат върху рекламния текст, който сте създали, когато тя им се показва на базата на резултатите от заявката за търсене. Ако рекламите ви не са убедителни и написани добре, процентът на клик ще страда – и това ще повлияе върху качествения ви рейтинг, класирането на рекламата ви, цената на кликване и цената на реализация.

Е, как пишете силни CPC реклами, които хората искат да кликват?

Открийте няколко идеи в текста, по-долу.

Текст на PPC рекламите

Силните CPC реклами имат три общи неща:

• Характеристика
• Ползи
• Покана за действие

Нека разгледаме по-задълбочено всеки един от тези важни елементи.

Характеристика

Независимо дали продавате конкретен продукт или рекламирате бизнеса си като цяло, вашите „цена на клик“ реклами трябва да подчертават характеристиките на всичко, което продавате. Това може да е уникалното предложение за продажба на вашата услуга или специфична характеристика на нов продукт.

Ползи

Когато идентифицирате предимствата на продукта или услугата си, помнете неосведомените съвети на продавачите, които се опитват да приключат сделката с перспектива: „Какво има в тях?“ Какво ще спечелят вашите клиенти, като избират вашия продукт или услуга? (Научете повече за разликата между функциите и ползите.)

Призив за действие

Поканите за действие на вашите „цена на клик“ реклами – частта, в която питате или командвате, потребителят да направи нещо, като да направи покупка или да се запише за оферта – ще варира в зависимост от това, което искате вашите клиенти да правят. Включете убедителен език във вашите призиви за действие. Например, използването на думата „вземи“ вместо „изтегляне“ може да доведе до по-високи CTR, тъй като „вземи“ означава емоционално изкарване – потребителите не искат да „изтеглят“ нещо, искат да „получат“ нещо.

Структуриране на „цена на клик“ рекламите

Има толкова начини да напишете реклама от „цена на клик“, тъй като има продукти, които да се продават, но много експерти се споразумяват да структурират платените реклами за търсене така, че да бъдат възможно най-убедителни.

Пери Маршал, автор на „Последното ръководство за Google AdWords“ и най-често цитираният експерт в AdWords, препоръчва рекламният текст първо да подчертае предимствата на предлаганите от вас продукти или услуги. Това е така, защото според Пери, потребителите не искат да купуват продукти или услуги – те искат да решат проблемите. Като подчертавате първо предимствата на вашия продукт, можете да се обърнете към емоциите на потребителите и да им предложите начин да решите проблема си.

Независимо дали решите да маркирате първо функциите или предимствата на вашия продукт, всичките ви „цена на клик“ реклами трябва да имат и трите основни елемента. Когато създавате рекламите си, използването на матрица „Особеност-Полза“ може да ви помогне да откриете възможности да осветите продуктите или услугите си по начин, който привлича потенциални клиенти и да създадете привлекателна покана за действие, която да ги накара да искат да кликнат върху рекламата Ви.

Това е пример за матрица „Особеност-Полза“:

Много рекламодатели пренебрегват важността на този етап в желанието си да стартират кампания, но колкото повече време отделяте за създаването на силни „цена на клик“ рекламни текстове, толкова по-голям CTR ще постигнете.

Включете активни глаголи в текстовете на рекламата си.

Малките промени могат да направят голяма разлика в ефективността на вашите CPC реклами. Един от начините да направите рекламите си по-привлекателни е да използвате активни глаголи.

Активните глаголи не само звучат по-динамично, но и могат да служат като призиви за действие в прикриване. Когато създавате текстовете на вашите реклами, си представяйете, че перспективите ви казват „Искам да …“ при извършване на търсене, след което завършете тази мисъл с рекламното си копие.

Погледнете двете реклами по-долу. Въпреки че във втората реклама (известна като „вариант“ при тестването в A / B) бяха направени някои промени, най-голямата разлика между тях беше включването на активен глагол („Увеличи“) в заглавието.

Втората реклама увеличи кликванията с 150%, което означава, че включването на активен глагол в заглавието удвои изпълнението на втората реклама.

Включването на активни глаголи в рекламите ви е чудесен начин да ги направите по-интересни, завладяващи и привличате потребителя да кликне върху тях. Ако използването на активен глагол в заглавията на рекламите ви не е възможно (или ви принуждава да пожертвате ключови думи с висока степен на рекламиране), определено трябва да използвате една от вашите призиви за действие.

Избягвайте повторението

Много рекламодатели приемат, че написването на убедителни „цена на клик“ реклами е лесно. Въпреки това, Google налага доста предизвикателни ограничения върху броя на символите, които можете да използвате във вашето копие, което изисква малко креативност при писането на „цена на клик“ рекламно копие.

За справка, тук са ограниченията за знаците на AdWords:

С толкова символи, с които да работите във всяка област от вашите „цена на клик“ реклами, от решаващо значение е да използвате максимално наличното пространство и да избегнете повторението. Много неопитни рекламодатели правят грешката да заявят една и съща информация два пъти в рамките на една реклама, губят ценно пространство и потенциално струват кликвания върху тях.

Експериментирайте с неконвенционални призиви за действие

Показването на вашите потенциални клиенти да направят нещо е от съществено значение, но това е разликата между рекламите и конкуренцията. Един от начините да направите това е да включите неконвенционални призиви за действие.

Твърде често рекламодателите „поискват продажбата“, използвайки скучни, немислителни призиви за действие като „купете сега“. Обаче призивите за подобни действия са твърде познати на потребителите и рядко имат желания ефект. Вместо да използвате сухи и леки продажби, експериментирайте с необичайни призиви за действие, които ще привлекат вниманието на вашите клиенти и ще ги накарат да кликнат.

И така, как можете да включите неконвенционални призиви за действие във вашите PPC реклами?
• Отбележете препоръките („Прочетете мненията, които получихме!“)
• Бъдете много конкретни за спестяване на разходите („Намалете разходите си до …“)
• Направете перспективите да използват въображението си („Представете си сватбата си …“)
• Покажете удовлетворени клиенти („Джим Рай ни вярва – вижте кой друг е направил….“)
• Включете оферта за бонус („Плюс безплатни приятелски съвети за пътуване!“)
• Обръщайте се към нетърпението им („Вземете отговор сега“)
• Възползвайте се от емоциите си („Вземете парите, които заслужавате“)

Само защото не разполагате с много място в рекламите си с „цена на клик“, не означава, че не можете да сте креативни с вашето копи. Използвайте въображението си и опитайте да поемете няколко рискове с рекламите си – това наистина може да се изплати.

A/B тест на „цена на клик“ рекламите ви

Неопитните рекламодатели на „цена на клик“ често прекарват много време в изработването на рекламните си текстове, но не успяват да ги изпробват. Взимането на решения въз основа на предположения, винаги, е лоша идея, а когато става въпрос за „цена на клик“, това може да означава разликата между успеха и (потенциално скъп) провала.

A/B тестването на рекламни тектове е най-добрата практика и трябва да се придържате към всяка кампания, която пускате.

Двете реклами с виртуална памет по-горе са отличен пример за това защо A/B тестването на „цена на клик“ рекламно копи е толкова важно. Фините промени в копието и включването на активен глагол в заглавието имаха огромно влияние върху CTR на вариацията. За тренираното око, самите реклами не са толкова различни, подчертавайки защо разчитането на получените данни винаги е по-добре, отколкото да се правят предположения.

A/B тестванете на „цена на клик“ реклами е просто:

• Напишете две реклами
• Пуснете ги едновременно
• Вижте коя реклама има по-висока CTR
• Премахнете рекламата с по-ниска CTR, заменете я с друга
• Повторете стъпки 2-4!

Като следвате този процес, непрекъснато ще подобрявате CTR на рекламите си.

Оптимизиране на рекламните текстове: Отиваме отвъд малките печалби

Има много повече неща, които можете да направите, за да подобрите рекламите си и да получите над средния процент на кликване. Възползвайте се от всички камбани и свирки на ваше разположение:

• Използвайте разширения на рекламите
• Опитайте да добавите динамична ключова дума
• Напишете емоционални реклами
• Потърсете джакпотите в AdWords
• Превключете на по-вълнуваща оферта

Искате още съвети? Кликнете тук, за да изтеглите пълното ни безплатно ръководство за оптимизиране на рекламния текст: „Трикове за получаване на кликване: 10 съвета за писане на по-добри текстови реклами на „цена на клик“.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hqkcs oYsk TyK

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Оптимизиране на рекламни текстове: Как да подобрите вашите реклами от типа „Цена на клик“