Проучване на правилните ключови думи за по-малко от 60 секунди

Преди да получите посетители от Google трябва да знаете, от какви ключови думи желаете тези посетители да влязат в сайта ви. Ако не знаете правилните думи касаещи вашата бизнес ниша няма да знаете за какво да се борите и с помощтта на кои ключови думи да се класирате по-напред в резултатите от търсенето. Също така няма да знаете и с кои ключови думи да правите своите кампании в adwords.

Така, няма да получите релевантен трафик, няма да реализирате никакви продажби и ще изхабите ценни ресурси като време и пари.

Днес ще ви науча, как да извършите проучване на правилните за вас и вашия бизнес ключови думи в рамките на по-малко от 60 секунди.

Много е просто.

Първата стъпка е да отворите уеб сайта semRush.com и в полето за търсене да напишете юрл на вашия основен конкурент. Скролирайте страницата надолу до секция Top paid keywords. Когато я видите, ще видите и списък с всички ключови думи, които те използв и за които плаща, за да получава трафик на  уебсайта си.

Щом някой плаща за тези ключови думи, означава че чрез тях получава трафик, но по-важното – реализира продажби. По този начин вие бързо и лесно можете да определите, кои са най -релевантните ключови думи за вашия бизнес.

За да се застраховате не разчитате само на един от конкурентите си. Влезте в semRush.com и напишете трите основни конкурента. Ако нямате основни конкуренти, проучете топ 3 от недиректните си конкуренти.

Вижте какви ключови думи използват в рекламните си кампании. Ако забележите че и тримата ви конкуренти използват еднакви ключови думи за да привличат трафик то това е сигурен знак че и Вие трябва да ги използвате. Това е повече от сигурен знак, защото не един, не двама а три от преките ви конкуренти използват тези ключови думи. А тези ключови думи и ми изкарват пари.

Затова, запретнете ръкави и създайте списък с най-добре работещите ключови думи. Започнете да ги ползвате във вашата стратегия за маркетинг чрез съдържание или вашите рекламни кампании в Google AdWords и почнете да печелите.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Comments (2)

 1. :

  Ако конкурентите не използват paid keywords? Каква е стратегията тогава?

  • :

   Здравейте Милена,

   Има варианти и в тези случаи. На прима виста следвайте тези стъпки:

   1. Анализ на конкурентните уебсайтове. Отваряте си Браузерът в Incognito Mode и извършвате търсене на продукти / услуги съдържащи имената на конкурентите ви.
   – преглеждате, как се класират страниците с продуктите и услугите им. Какви ключови думи ползват в заглавията си, текстовете си, алт текстовете на снимките си.
   – преглеждате, как се класират категорийните страници. Какви ключови думи ползват в заглавията си, текстовете си, алт текстовете на снимките си.

   2. Отваряте си Google в нормален режим на браузера и извършвате търсене по важните за вас и вашият бизнес ключови думи. Тук отбелязвате следните моменти:
   – Какви предложения за търсене ви подава търсачката
   – Какви допълнителни предложения за търсене ви подава търсачката, най-долу на страницата с търсените вече резултати, като възможни опции по които да търсите и да намерите желания продукт, услуга или отговор.

   За още стъпки, ще се наложи да напиша цяла статия. Малко по-напред във времето. 🙂

   Вие имате ли някакви други предложения, които можете да добавите като коментар, тук?

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

IvrFC S2Cr T30

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Проучване на правилните ключови думи за по-малко от 60 секунди