Разширения на Google рекламите

Ако искате да увеличите ефективността на платеното си търсене, без да работите в офиса цяло лято или да увеличите бюджета си, опитайте да използвате разширенията за реклами. Те не само изискват минимално време за настройка, но са без допълнителни разходи.

Може да е трудно да решите върху кои разширения да се съсредоточите, затова съм създал „пищов“, който да ви помогне да решите, кои от тях ще работят най-добре за вас:

Разширения за връзки към сайта:

Какви са те?

Както можете да видите и по-горе, разширенията за връзки към сайта ви позволяват да популяризирате допълнителни целеви страници под стандартния си рекламен текст. Прилагането на още няколко реда към вашата реклама ви дава повече недвижими имоти в SERP, което помага на вашата реклама да се отличава от конкуренцията ви.

Връзките към сайта също така дават възможност на търсещия да посети по-конкретна страница от сайта ви. Например в рекламата по-горе, търсенето е за слънчеви очила Ray Ban и целевата страница отива на доста обща страница.

Ако търсещият обаче знае, че иска определен стил, като “авиатор”, то те ще бъдат по-подходящи да кликнат върху връзката на сайта и да отидат на определена страница за този стил.

Google показа, че с добавянето на връзки към сайта, рекламата ви увеличава честотата на кликване дори ако хората не кликват върху връзките към сайта!

Кой трябва да ги използва?

Почти всеки CTR на рекламодателя може да се възползва от връзките към сайта. Ако сте скептични, опитайте да ги приложите само за една кампания или рекламна група, за да видите тяхното въздействие. Имайте в предвид, че Google ще покаже разширенията ви за връзки към сайта само ако сте на първо място, така че може не винаги да ги виждате.

Разширения за обаждания:

Какви са те?

Разширенията за обаждания ви позволяват да включите телефонния си номер в текстовите си реклами, което улеснява клиентите да се свързват директно с вас.

В зависимост от устройството разширенията ще се показват по различен начин. На настолни компютри и таблети телефонният номер се прилага заедно с текста ви, докато на мобилните устройства от висок клас рекламата ви ще включва бутон „обаждане“ (виж примера по-горе).

С появата на подобрените кампании разширенията за обаждания стават все по-сложни, което ви позволява да измервате реализациите по телефонни обаждания и да разглеждате по-обширни показатели за отчитане на обажданията.

Кой трябва да ги използва?

Ако искате да насърчите търсещите да ви се обаждат, защото това е основният начин за генериране на потенциални клиенти или продажби, улеснете го, като използвате разширенията за обаждане. Имайте предвид, че Google вече не ви позволява да включвате телефонни номера в рекламното копие, така че това е най-добрият начин да се уверите, че телефонният ви номер е видим за търсещите.

Разширения за местоположение

Какви са те?

Разширенията за местоположение ви позволяват да включите фирмения си адрес и телефонен номер в рекламата си. Не се притеснявайте, няма да загубите нищо от вашето безценно рекламно пространство! Разширението за местоположение добавя допълнителен ред към рекламата ви и често включва референция на картата.

Кой трябва да ги използва?

Ако имате бизнес с тухли и хоросан и вашите клиенти вероятно ще ценят близостта до физическото ви местоположение, то вие трябва да се възползвате от разширенията за местоположение. За да го отворите, свържете профила си в Google Places с AdWords, така че вашите звездни рейтинги ще могат да се показват заедно с разширението ви за местоположение.

Разширения за оферти

Какви са те?

Разширенията за оферти са едно от най-новите иновации на Google за разширения на реклами. Те дават възможност на рекламодателите да представят подходящи оферти в рекламния си текст, за да накарат търсещите да кликват върху рекламите им. Когато потребителите кликнат върху връзката „Преглед на офертата“, те се прехвърлят на целева страница, хоствана от Google, която предоставя опция за отпечатване на офертата или „запазете я за по-късно“. Тези разширения предоставят на клиентите допълнителен стимул да посещават магазини и да извършват транзакция.

Кой трябва да ги използва?

Рекламодатели, които се стремят да повишат трафика на „крака“ в техния местен бизнес. Те са особено полезни за места, които предлагат продукти, но не работят добре онлайн. В идеалния случай, след като потребителят посети физическия магазин, е по-вероятно да се върне отново в бъдеще.

Разширения на приложения

Какви са те?

Разширенията за приложения правят приложенията по-достъпни за търсещите, които използват таблети или мобилни устройства, като осигуряват връзка към приложението в рекламното копие. Това дава възможност на потенциалните клиенти да посетят приложението на магазина, за да научат повече за него.

Кой трябва да ги използва?

За рекламодателите, които предлагат приложението, това не е мозък. Използването на тези разширения ще улесни значително търсещите, автоматично да изтеглят приложението ви и да започнат работа! За настоящи клиенти, които вече притежават приложението, имате възможност да ги насочите към съответна секция на приложението си въз основа на търсенето им.

Имайте в предвид, че ако автоматично отговаряте на техните критерии, Google автоматично ще приложи някои разширения, като оценки на продавача и социални анотации.

Сега, когато знаете кои разширения са най-подходящи за вас, заемете се за няколко минути и ги настроите! Имайте предвид, че процесът на настройка е малко по-различен при настройване на разширения за връзки към сайта, за обаждания и за офертите и зависи от това дали сте надстроили добре кампаниите си. Ако имате някакви въпроси, препоръчвам да се консултирате с Помощния център на AdWords. Ако сте по-сръчни, посетете нашето ръководство за връзки към сайта в AdWords!

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gLuXb A5bu d

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Разширения на Google рекламите