Ключови думи от дълги словосъчетания: по-добър начин за свързване с клиентите

Ключовите думи от дълги словосъчетания (long-tail keywords) са по-дълги и по-специфични ключови фрази, които посетителите е по-вероятно да използват, когато са по-близо до решение за покупка или когато използват гласово търсене. Те са малко по-интуитивни отначало, но могат да бъдат изключително ценни, ако знаете как да ги използвате.

Вземете този пример: ако сте компания, която продава класически мебели, шансовете са, че страниците ви никога няма да се появяват близо до върха на органичното търсене по думата „мебели“, защото има твърде много конкуренция. Това важи особено много за по-малка или стартираща компания. Но ако се специализирате в съвременни мебели за изкуство-деко, тогава ключови думи като „съвременен арт деко-повлиян полукръгъл салон“, ще намерят надеждно тези потребители, които търсят точно този продукт.

Управлението на ключови думи с дълги опашки е просто въпрос на създаване на по-добри линии на комуникация между бизнеса ви и клиентите, които са вече там и активно пазаруват продукти, подобни на тези които предлагате.

Помислете за това: ако потърсите в Google думата „диван“ (много широка ключова дума, понякога наричана „главен термин“), какви са шансовете да кликнете и да осъществите покупка? Но ако потърсите „дневно легло с дървен фурнир от елмово дърво“ вече знаете точно, какво търсите и вероятно сте готови да платите за него тогава и там.

Очевидно ще привлечете по-малко трафик с ключова дума от вида дълго словосъчетание, отколкото бихте направили с по-често използваната от потенциалните ви клиенти, но този трафик ще бъде по-добър: по-таргетиран, по-ангажиран и по-желаещ вашите услуги.

Когато казваме дълго словосъчетание, мислете за китайски дракон

Фразата „дълга опашка / от английски – long-tail“ е визуална метафора за формата от разпределителната графика по-долу:

Снимка

Да речем, че трябва да създадем графика на популярността на едни от най-популярните ключови думи и фрази в мрежата като Facebook, секс и Джъстин Бийбър. ще натрупат огромен брой търсения.

Тук обаче идва изненадващата част: тези търсения на подобни ключови думи, познати още като „главата на дракона“, всъщност представляват изненадващо малък процент от всички търсения, около десет до петнадесет процента, в зависимост от начина, по който ги измервате. Други петнадесет до двайсет процента от търсенията идват от ключови думи със средна дължина (слово съчетания от 2-3 думички), което означава, че приблизително седемдесет процента от посещенията на страниците ви са в пряк резултат от ключовите думи с „дълги опашки“. Това е китайски дракон: опашката продължава и продължава нататък.

Откриване на качествени потребители, които търсят с ключови думи от дълги словосъчетания и фрази – „по-голяма опашка“

С по-кратки ключови думи, конкуренцията за класиране може да бъде ожесточена, но посещенията могат да бъдат разсеяни и възвръщаемостта от инвестицията „ROI“ може да е ниска. С интелигентно внедряване на ключови думи с „дълги опашки“ може да се привлече по-малко трафик, чисто число, но възвръщаемостта на инвестицията ви ще бъде пропорционално много по-висока: ще привлечете точно аудиторията, която търсите, а тази аудитория ще бъде далеч по-близо до мястото на покупка от това на вашите по-малко разбиращи конкуренти.

По-малко конкуренция = по-ниски разходи

Ключовите думи с дълги опашки са ценни за фирми, които искат съдържанието им да се класира в органични търсения на Google, но те са потенциално още по-ценни за рекламодателите, провеждащи платени маркетингови кампании за търсене.

Това е така, защото когато качвате оферти за дългосрочни ключови думи, цената на кликване е неизбежно по-ниска, тъй като има по-малко конкуренция.

Чрез насочването към по-дълги, по-конкретни ключови думи с дълги опашки в кампаниите си в AdWords можете да получите по-висока рекламна ранглиста за съответните търсения, без да се налага да плащате премия за всяко кликване.

Номерът е да се намери надежден, възобновяем източник на ключови думи с дълги опашки, които са подходящи за Вас и вашата ниша. Изненадващо, повечето инструменти за предсказване на ключови думи пренебрегват тази богата категория, съсредоточавайки се само върху главата и пренебрегвайки останалата част от дракона.

И така, какви са вашите възможности?

Как да намерите ключови думи с дълги опашки?
Лесно е да намерите ключови думи с дълги опашки с безплатния инструмент за търсене на ключови думи на WordStream. Просто въведете думата, която искате да изследвате:

Инструментът връща 10-те най-популярни ключови думи. Просто въведете имейла си, за да получите пълния списък на ключовите фрази за дълги опашки, напълно безплатнo.

Използването на варианти на ключови думи с дълги опашки във вашите маркетингови кампании е печелившo: по-добри търсения за класифициране, по-квалифициранo търсене на трафик и по-ниски разходи за кликване.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BfsL S 4 ypfM FkG

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ключови думи от дълги словосъчетания: по-добър начин за свързване с клиентите