Цена на действие (CPA): Как да намалите cената на действие в AdWords

Цена на действие или CPA – понякога се нарича цена на придобиване. Обикновено цената на действие ще бъде по-висока от цената ви на кликване (CPC), защото не всеки, който кликне върху рекламата ви, ще продължи да изпълнява желаното от вас действие. Независимо дали става дума за покупка в сайта ви или за попълване на форма. Разходите за действие отчитат броя на кликванията върху рекламите, от които се нуждаете, преди да ги преобразувате и изчислите в цена за действие. Заедно с цена на клик, цената на действие ще допринесе за цялостните ви разходи в AdWords.

И така, какво определя цена на действие? Подобно на повечето неща в кампании от типа плащане на клик, вашата цена на действие е пряко засегната от качествения рейтинг, който е важен показател на Google въз основа на качеството на вашите ключови думи, реклами и целеви страници. По принцип, колкото по-висок е качествения ви рейтинг, толкова по ниска ще е цената, която плащате. При достигане на качествен рейтинг от 5 нагоре, вашата цена на действие ще спадне с 16%.

Поддържането на качествения ви рейтинг висок и цената действие ниска може да бъде от огромно значение за вашият рекламен бюджет за и плащане на клик с течение на времето. Това ще ви даде възможност да купувате повече импресии в онлайн рекламното пространство и да оптимизирате броя реализации, които идват от разходите ви за реклама.

Как качествения рейтинг влияе върху цената на действие?

Известно е, че качествения рейтинг на AdWords влияе върху цената която плащате на кликване, но не всеки осъзнава, че качествения рейтинг е също толкова важен и за определянето на разходите за реализация.

Когато изчислявате средната цена на действие срещу качествения рейтинг, измерен чрез импресии, виждате силна корелация: Колкото по-висок е качествения рейтинг, толкова по-ниска е цената на действие.

С други думи, оптимизирането за качествен рейтинг и оптимизирането за цената на действие са по същество едно и също нещо.

Следната таблица показва, колко ще спестите от разходите за действие, ако вашият качествен рейтинг е по-висок от 5:

По подобен начин, ако имате по-нисък среден качествен рейтинг, ще увеличите цената на действие спрямо вашите конкуренти, което ще навреди на общата ви възвръщаемост на инвестициите.

Каква е средната цена на действие в AdWords?

Средната цена на действие може да варира в зависимост от вашия бизнес модел и индустрия, но във всички индустрии клиентите ни, рекламиращи в AdWords, виждат средна цена на действие от 59,18 долара в мрежата за търсене и 60,76 долара при показване в дисплейната мрежа. Можете да видите средната цена на действие за 20 общи индустрии в графиката по-долу.

Искате ли бързо да видите дали CPA е над или под средното ниво? Просто въведете разходите си за действие, валута и индустрия по-долу, за да разберете:

Тук има линк за табличка за конвентиране:

GOOGLE ADWORDS INDUSTRY BENCHMARKS

Вашата цена на придобиване (CPA) е по-добра или по-лоша от тази на конкурентите ви?

Какво представлява оферирането за цена на действие?

Оферирането за Цена на действие е метод на платена реклама, който ви позволява да контролирате строго рекламните си разходи. Вместо да плащате на Google всеки път, когато някой кликне върху някоя от вашите реклами (както при офериране за Цена на Клик), оферирането за цена на действие изисква само да плащате за всяка реализация. Това действие може да бъде продажба, олово, изтегляне или някаква друга реализация, която дефинирате. Рекламата с цена на действие може да ви помогне да избегнете да харчите пари за думите за търсене. Ако една от рекламите ви се показва в SERP и не съответства на намерението на търсещия, ще плащате само ако търсещият се ангажира с рекламата и в крайна сметка го преобразува.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hqkcs oYsk G5Z

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Цена на действие (CPA): Как да намалите cената на действие в AdWords