Оптимизиране на процента на реализации (CRO): Как да оптимизирате процента на реализация за НПК

Оптимизирането на процента на реализации (CRO) е процес на оптимизиране на спонсорираните реклами в мрежата, на целевите страници и цялостния дизайн на уебсайта. С други думи, целта е най-високият процент от посетителите на сайта ви да предприемат и/или да извършат желаното от вас действие. CRO бързо печели популярност, защото се възприема като начин да увеличите печалбите от продажбите, без да увеличавате рекламните си разходи.

Процентът на реализация може да варира в голяма степен в зависимост от вашия бранш и бизнес модел, но независимо от това всеки иска да е по-добър!

По-долу ще намерите референтни стойности за средния процент на реализация в AdWords в 20 общи индустрии:

Оптимизиране на конверсиите по сектори - Бенчмарк

 

Естествено, дори ако процентът Ви на реализация е среден за вашата вертикала, то по-висок процент на реализация е по-добър за бизнеса. Защо да се задоволявате със средни стойности?

Оптимизирането на процента на реализации изисква време и ресурси и ако го правите правилно, значи тествате. Независимо от това, заслужава си да се запознаете с основните принципи на оптимизацията на реализациите на уебсайтове, така че да увеличите шансовете, на потенциалния клиент, който достига до сайта ви от търсачката, да стане плащащ клиент.

Има няколко неща, които можете да направите, за да увеличите процента на реализации, сред които:

 • Създайте конкурентни PPC реклами, които привличат клиента да кликне и които са много релевантни на ключовата дума/заявката за търсене и за вашата целева аудитория. По-добре e, ако се насочите към ключови думи със средно дълги и дълги опашки, които да се показват на търсещи потребители, който са в последен или късен стадии на решението за покупка, защото тези потребители са най-потенциалните купувачи.
 • Поддържайте висока степен на съответствие между рекламите си и съответните целеви страници. Вашата целева страница трябва да изпълни обещанието в рекламата ви (приканване за действие) и да улесни търсещия да извърши това действие, независимо дали става въпрос за бюлетин или извършване на покупка.
 • Тествайте дизайна на целевата си страница. Извършвайте A/B тестване, за да намерите правилното оформление, копиране и цветове, които водят най-високия процент посетители на сайта да попълнят формуляра ви, да се обадят на посочения телефон или да конвертират под някаква друга форма и да се превърнат във ваши клиенти или лидове.

Оптимизиране на реализациите на PPC: Започнете с правилните ключови думи

Когато започнете да мислите за оптимизирането на процента на реализация е изкушаващо да се движите наоколо с бутони и форми и други елементи, които могат да направят или да нарушат продажбата. Но не забравяйте, че част от оптимизирането на реализациите довеждат най-подходящите посетители на сайта Ви:

 • Високият уеб трафик е безполезен, ако никой от тези хора не пазарува или извършва желаното действие!
 • С маркетинга за търсене, увеличаването на квалифицирания ви трафик е въпрос на офериране и оптимизиране за правилните ключови думи.
 • По-добрата информация за трафика на ключови думи означава, че можете да вземате по-добри решения относно уебсайта си, да копирате рекламите си и да се насочвате по-добре към подходящите клиенти.

Целеви страници и оптимизация на процента на реализациите

Качеството на отделните целеви страници може да има драматичен ефект върху процентите на реализация. Представете си как потенциалният ви клиент се натъква на страницата ви, в резултат на конкретна заявка за търсене. Ако съдържанието и предлагането на тази страница не са релевантни на това, което е търсил или очаквал да намери, то клиентът ще се върне към началното търсенето и вие ще загубите. Отрицателните ефекти обаче не спират до тук! Лошо построените целеви страници могат също да доведат до спад в качествения рейтинг, което на свой ред ще повиши цената ви на кликване, разходите за действие и ще намали степента на рекламата ви, така че е по-трудно да печелите място в първите 4 резултата от началната страница, определяни от търга на Google.

И така, какво съдържа добрата целева страница? Най-често срещаните добри практики за дизайна на страниците включват няколко ключови елемента:

 • Убедително заглавие – Създайте силно заглавие, което е от значение за вашата PPC ключова дума и принуждава потенциалните клиенти да останат на страницата, за да изпълнят желаното от Вас действие.
 • Кратък, целенасочен текст – Съдържанието на страницата ви трябва ясно да съобщава вашето предложение и да говори директно с ключовите думи, свързани с тази рекламна група. Използвайте буквени списъци, за да предотвратите прекалено дългите и разточителни текстове.
 • Привличащи погледа и подканващи към кликваване фрази и бутони (CTA) – Уверете се, че вашият CTA бутон се откроява визуално. Важно е да привлича внимание за да е кликван и да използва кратък, фокусиран върху целта текст.
 • Лесен за използване формуляр за събиране на база с клиенти и потенциални клиенти – добрата форма включва всички полета, необходими за изпълнение на офертата ви, но не толкова много, че потенциалните ви клиенти да са визуално затрупани. Помислете внимателно коя информация е наистина необходима за улавяне, докато изграждате формата си.
 • Атрактивен цялостен дизайн – целевите страници трябва да бъдат ясни и подредени, което да носи както надеждността, така и професионализма на потенциалните клиенти. Дизайнът трябва да е в съответствие с вашата марка, за да се предотврати несвързано преживяване на браузване за посетителите.

Спазването на тези най-добри практики ще запази целевите Ви страници релевантни и висококачествени, което ще доведе до ценен тласък както в CRO, така и в качествения рейтинг.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gLuXb A5bu JHS

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Оптимизиране на процента на реализации (CRO): Как да оптимизирате процента на реализация за НПК