24 от най-изненадващите A/B тестове на всички времена

A/B тестването означава  „винаги да се тества“, нали? Би трябвало!

След като започнете да тествате различни елементи от маркетинговите си кампании – от текстови реклами от „цена за клик“ на целеви страници до линии за теми на имейли – осъзнавате, че „най-добрите практики за тестване на A/B“ ви дават само груби насоки. Никога не знаете какво ще работи с аудиторията, докато не го тествате.

Бяхме шокирани – ШОКИРАНИ

Когато чуя за А/Б тест, който има изненадващи резултати, това винаги ме кара да искам да тествам всичко. Затова попитах 24 експерти по маркетинг да отговорят на един въпрос!

Какъв е най-изненадващият или вълнуващ резултат, който някога сте постигнали с A/B тестването?

Можете да прочетете отговорите им по-долу. Надявам се, че тези тестове са толкова забавни и вдъхновяващи за вас колкото и на мен! Ето играчите:

 1.     Аарон Леви – Тест на формуляра на целевата страница
 2.     Ей Джей Кон – Малките A/B тестове могат да имат дълбоко въздействие
 3.     Брад Гедес – Вашите A/B тестове не трябва да бъдат перфектни
 4.     Брад Шорр – Тестовете показват, че малките промени в текста имат значение
 5.     Крис Костеки – A/B тестът разкрива, че като има повече стъпки (не по-малко), получавате по-добри конверсии
 6.     Кристал О’Нийл – Не подценявайте стойността на пресата!
 7.     Франсис Шовлин – Тестване на нов бутон с подканваща фраза
 8.     Грег Майърс – Дългият формуляр за преобразуване е кратък формуляр за реализация
 9.     Джеф Алън – Целевата страница за настолни компютри превъзхожда конкретната целева страница за мобилни устройства
 10.     Джо Кершбаум – Да се ​​съпротивляваме на стремежа да следваме най-добрите практики
 11.     Джон Дохърти – А/Б тестове могат да разкрият настроението на посетителите
 12.     Джон Лий – Остарялата бъркотия на целевата страница печели срещу „перфектната“ страница
 13.     Кен Лионс – Оферти за тестване нагоре и надолу
 14.     Лари Ким – A/B Split-Test всички аспекти на вашия бизнес!
 15.     Матю Умбро – Разделете бутоните за тестване по цвят
 16.     Меган Лийп – Предизвикайте мъдростта за конвенционалния маркетинг
 17.     Мишел Морган – А/Б тестване на съставени думи!
 18.     Ол Гарднър – тестване на имейл  срещу тест на туитове
 19.     Perry Marshall – Най-тъпите тестове са най-изненадващите
 20.     Райън Хейли – Добавяне на поздравления към копието на вашата реклама
 21.     Sean Quadlin – А/Б тестване за оптимизация на обменните курсове
 22.     Shawn Livengood – A/B тестване на размерите на бутоните на целевата страница
 23.     Тод Минтц – Тестване на динамични реклами за вмъкване на ключови думи
 24.     Том Демерс – А/Б тестване на малки промени за големи победи

Прочетете повече за това как да откриете какво трябва да изпробвате и видовете изненадващи резултати, които можете да очаквате да видите, когато го направите ….

И ако имате изненадващ резултат от А/Б тестването за споделяне, моля, кажете ни за това в коментарите!

Тест на  формуляра на целевата ви страница

Много от най-добрите резултати от  А/Б тестването, които съм провел в моята дигитална маркетингова кариера, идват от тестове на неща, които не се вписват непременно в най-добрите практики. Най-вълнуващият резултат, който видях от  А/Б  теста, дойде от простото преместване на формуляра на целева страница от стандартната дясна страна до центъра на целевата страница.

(Преди вляво, след това в средата).  Изображения  и цветове са премахнати, за да защитят клиента.)

Съществуващата целева страница вече беше доста строго оптимизирана и имаше конверсия от около 11%. Като направихме проста промяна и преместихме формуляра в центъра, успяхме да увеличим коефициента на реализацията с почти 50% до косъм под 16%. Не е зле за това, че се  противоставяте на естественото разположение на някого.

Аарон Леви е в дигитален маркетинг специалист от 2007 г. насам, прекарвайки дните си (и много нощи) като мениджър на „цена на клик“ акаунта в SEER Interactive, агенция за търсене, базирана в Филаделфия. Втората му работа е по-скоро като хоби на пивовар/колоездач/хокей звезда и туитва на всякакви теми за всички.

Малките A/B тестове могат да имат дълбоко въздействие

Какъв е най-изненадващият резултат, който постигнах при използването на A/B тестване? Още през 2007 г. проверих първоначалното използване на главни букви в URL адресите в AdWords и постигнах ръст на кликванията от 53%.

Тестът беше прост. Създадох две точни реклами, с изключение на URL адреса. В един, аз използвах стандарта www.sitename.com, докато другият използва първоначалната капитализация и приличаше на www.SiteName.com. Повторих този тест многократно и винаги видях позитивно покачване.

За съжаление, Google елиминира този тип показване на URL адресите. По това време обаче Google отново потвърди, че малките промени биха могли да имат дълбоко въздействие и ме заинтересуваха от начина, по който потребителите „погледнаха“ резултатите от търсенето.

Ей Джей Кон е собственик на компания “Blind Five Year Old”, за Интернет маркетинг в Сан Франциско, специализирана в търсенето. Опитен маркетинг директор с успешен опит в продължение на 20 години, Ей Джей съчетава дълбоко разбиране за маркетинга на търсенето със страст към продуктовата стратегия и интеративното разработване на продуктите, сливане на дизайна и потребителския опит с количествен анализ. Следвайте го на Twitter в @ajkohn ..

Вашите A/B тестове не трябва да бъдат перфектни.

Работех с клиент, който имаше ужасна целева страница. Тя не беше добре проектирана и трябваше да кликнете върху бутон, за да отидете на ужасна страница с форма за конвертиране. Помолих ги да създадат нова страница и поне да поставят чиста форма на целевата страница. Те се върнаха със страница, която все още не беше хубава и имаше ужасна форма, само вградена на страницата.

Новата версия увеличи печалбата на уебсайта с 76%.

Тогава мозъкът ми на перфекционист осъзна: Не е нужно да бъдеш съвършен. За да постигнеш по-добри резултати, всичко, което трябва да направиш, е да си по-добър, отколкото в момента.

Брад Гедес е основател на Certified Knowledge, платформа за обучение на „цена на клик“ и платформа за инструменти. Той е автор на Advanced Google AdWords и официален Google AdWords организатор на семинари. Можете да проследите @bgTheory на Twitter, за да сте в крак с новините в индустрията.

А/B тестове показват, че малките промени в текста имат значение

За „цена на клик“ рекламите ние никога не преставаме да бъдем изумени от това как леките промени в акцента могат да доведат до огромно подобрение в кликванията. Ето един случай от миналата седмица. Бяхме A/B тестване на тези призиви за действие:

 1. Вземете $ 10 от първата покупка. Резервирайте онлайн сега!

Б. Вземете допълнителни $ 10. Резервирайте онлайн сега.

Процентът на кликване се удвои с опция … Б. (Само за запис, парите ми бяха на А)

Брад Шор е директор на Content & Social Media за Straight North, една интернет маркетингова агенция, базирана в Чикаго. Той често пише за SEO, копирайтинг и маркетинг на съдържанието. Следвайте го на Twitter: @bradshorr.

A/B тестът разкрива, че като има повече стъпки (не по-малко), получавате по-силни курсове на реализация

Най-изненадващото прозрение, което получих от А/Б теста, беше, когато тествах 2 целеви страници. Контролната страница представи продукта и опции за добавяне на продукта  в кошницата в сравнение със страницата, в която е позициониран продуктът, но е на един клик от действителния продукт. Независимо от допълнителната стъпка, за да премине човекът през нея, тя съществено преизпълни резултатите от по-директния път. Тя има по-силен процент на реализация  (+ 18% при постигната 95% статистическа значимост) и по-висока AOV. Той ни помогна да разпознаем къде точно ангажираме трафика с аудиторията ни в рамките на процеса на закупуване и в резултат на това успяхме да използваме резултатите от анализа си, за да позиционираме по-добре други продукти преди продажбата.

Крис Костецки работи в “Search” от 2006 г. насам и в маркетинга от 1997 г. Той създаде “цена на клик” продукт за малкия бизнес, в допълнение на жълтите страници и работеше като мениджър на “цена на клик” в агенция, обслужваща клиентите на електронната търговия преди сегашната му роля като вътрешен анализатор на търсенето в Keurig Inc.

Следвайте Крис на Twitter, за да сте в крак  с най-новите тенденции в маркетинга на търсенето, особено всеки вторник от 12-1 ч. ИЕВ по време на #PPCChat. Всички мнения, които той изразява, са негови собствени и не представляват непременно възгледите на всички субекти, с които е свързан.

Не подценявайте стойността на пресата!

Един от най-изненадващите резултати, които съм виждал при A/Б тестването, е рекламното тестване. Имахме един клиент, включен в „Добро утро, Америка“ ​, така че естествено искахме да се възползваме от доверието и пресата на шоу като “Добро утро,

Америка”. Решихме първо да направим А/Б тест на реклама в маркетираните ни кампании с рекламиране на маркери  “Препоръчано” от „Добро утро, Америка“, срещу редовната ни реклама с етикет „Официален сайт“. Рекламите с маркера на „Добро утро, Америка“ са с голяма победа в процента на кликвания и процента на реализация. Това не е изненадващо – очаквахме тези резултати, като се има предвид доверието и признанието на „Добро утро, Америка“.

Въз основа на този първоначален  А/Б тест, ние извършихме подобни рекламни  А/Б тестове за нашите кампании без марка. При почти всички тестове рекламите „Представени в Добро утро, Америка“ спечелиха отново. Отново, не е твърде учудващо.

Ето я изненадващата част. Сегментът на  „Добро утро, Америка“ се излъчва от преди близо 3 години и след толкова време на A/B теста на вариациите на рекламите, които съдържат „Препоръчано” от „Добро утро, Америка“, продължават да бъдат най-ефективните реклами. Ето пример за последните резултати от рекламите:

Моралът на тази тестова история е да не подценявате стойността или дълголетието на пресата!

Кристал (Андерсън) О’Нийл е Ръководител на отдел “Цена за клик” в SEER Interactive, дигитална агенция, базирана в Филаделфия. Започва кариерата си в “Цена на клик” в началото на 2006 г. и е управлявала международни “Цена на клик” сметки в множество платформи и индустрии, като месечните бюджети са от четири до шест цифри. Можете да я последвате на Twitter в @CrystalA.

Тестване на нов бутон с подканваща фраза

Един от най-изненадващите резултати, които някога съм постигнал чрез  A/B тестването успя да вдигне конверсиите, като просто тествах нов бутон за подканваща фраза. За този клиент нямахме ресурси за създаване и тестване на всички нови страници. Решихме да опитаме разделянето на трафика между два различни дизайна на бутоните.

Проведохме А/Б теста  за малко над седем седмици и в крайна сметка успяхме да увеличим процента на реализациите на формуляра с 11%.

Моят съвет: никога не забравяйте да тествате най-малките елементи. Можете лесно да увеличите реализациите и приходите си, дори и с ограничени ресурси.

Франсис Шовин е в Търсенето почти 5 години, като последните две е мениджър на “Цена на клик” акаунта в екипа на SEER Interactive. Самопровъзгласеният „майстор на 70 герои“ също е фен на добра бира и музика. Можете да проследите произволните му мисли за живота и платената индустрия за търсене на Twitter: @ fmshovlin.

Дългият формуляр за преобразуване е кратък формуляр за реализация

Виждал съм много интересни резултати от  А/Б  тестовете през годините, включително няколко, които биха противоречали на много от очевидните оптимизационни техники, които традиционно са вършили чудеса.

Имаше обаче един случай, когато „прекомерното съдържание“ спечели „фокусът на използваемостта и конверсията“. Подканих един от моите “Цена на клик” маркетинг клиенти да се създаде на нова целева страница, която да обхваща „хибриден модел“, състоящ се от най-важните аспекти на продукт, който продават. Изненадващо трудно продавах клиента, който ми каза, че макар той да е разбрал стратегията, аудиторията му би предпочела да чете десетки страници, отколкото да го има в компактен, лесен за четене, над форума, подходящ за осигуряване на приходи формат.

Крайния резултат: Новата целева страница има по-висока степен на отпадане и по-ниски реализации в сравнение със съществуващата. Този опит ме научи на един урок. Поддържайте A/Б тестването и слушайте клиентите си !!!!

Грег Майърс е основател на Afterclicks Interactive и автор на SemGeek.com.

Целевата страница за настолни компютри превъзхожда конкретната целева страница за мобилни устройства

Като голям фен на мобилния “цена на клик” реклама и съ-водещ на предстоящия уеб-семинар на Hanapin/WordStream за мобилни устройства, най-изненадващият резултат от A/B теста бе, че версията на целевата страница за настолни компютри драстично превъзхожда целевата страница, специфична за мобилни устройства на базата на месечен A/B тест. Десктоп версията преобразува трафика на потребители на около 15%, докато конкретната страница за мобилни устройства достига около 11%. Просто трябва да докажете, че трябва да изпробвате всичко и това се отнася до прилагането на най-добрите практики.

Джеф Алън работи в областта на интернет маркетинга от май 2000 г. Той е ръководил в разработването на собствена платформа за електронна търговия, управлява над 12 милиона клиенти, е част от две сливания. Работата му е довела до продажбата на агенция оценена на няколко милиона долара. Сега той работи в Hanapin Marketing като акаунт директор и е водещ сътрудник в техния блог, PPCHero.com.

Съпротивлявайте се на стремежа да следвате най-добрите практики

С течение на времето научих, че A/Б тестването е изпълнено с изненади. Можете да създадете хипотеза въз основа на дългогодишен опит и стотици успешни тестове, но резултатите не могат да се предвидят – особено когато участват хора (посетители на уебсайтове). Работихме с клиент за електронна търговия, който разработи нова целева страница. Тази нова страница беше прекрасна и бяхме 100% сигурни, че ще увеличи скоростта на реализациите експоненциално. Старата страница обаче спечели A/Б теста. Тази стара страница има лоши графики, объркващо оформление, малки и лошо написани копия – и това са само няколко недостатъка на страницата.

Нашето първоначално влечение беше просто да преминем към новата страница. По този начин ще сме уверени, че сме на новата страница. Радваме се, че не го направихме, защото нямаше да имаме толкова голям (и разочароващ) урок.

Джоузеф Кершбаум е вицепрезидент и управляващ партньор за Търсене и социална рекламна агенция Clix Marketing. Джоузеф е редовен говорител на конференции за търсене и реклама като SES и SMX. Неговото творчество за индустрията на SEM се появява в редовната колона Search Engine Watch и в колоните му в списание Website Magazine и Visibility Magazine. Джоузеф е съавтор на книгата на Wiley/Sybex, „Pay-Per-Click SEM: Един час на ден“.

А/Б тестове могат да разкрият настроението на посетителите

Най-изненадващият резултат, който някога съм получил от А/Б теста, беше, докато тествах фунията за конвертиране на даден сайт. Мислехме, че позволявайки на потребителите да кликнат навън от фунията, ще доведе до много отпадане, затова искахме да видим дали премахването на навигацията ще помогне на хората да конвертират.

Това, което се случи всъщност, беше, че потребителите се почувстваха в капан и нивото на отпадане се изстреля през покрива! Всъщност, като позволихме на хората да имат свободата да се отклоняват от фунията, имахме по-висок процент на реализация, отколкото когато ги ограничихме! Обратно на интуицията, нали?

Джон Дохърти е старши консултант по SEO в Distilled Ню Йорк. С опит в техническо писане и уеб програмиране, той обича всичко, което е технически и несигурно, но също така е и писател и се радва на блогове в различни сайтове като Distilled, SEOmoz и собствения си сайт за SEO. В свободното си време той обикаля с велосипеда си около Бруклин, скалисти изкачвания, прави снимки и непрекъснато търси нови микробуси. Намерете го на Twitter в @dohertyjf.

Остарялата бъркотия на целевата страница печели срещу „перфектната“ страница

Един  наш клиент се е занимавал с една от най-реномираните агенции за оптимизация на целевите страници през последните няколко години. За един от проектите целевата страница, която се нуждаеше от актуализиране, беше наистина лоша. Говорим за остаряла, с бедни призиви за действие и истинска бъркотия. Агенцията за оптимизация се завърна с красива целева страница, която удари всички правилни бележки по отношение на дизайна, ориентиран към конверсията. Пробвахме двете страници една срещу друга в тест А/Б. Страхотна страница срещу перфектна страница. Дейвид срещу Голиат. Коя страница спечели A/B теста? Ужасната, остаряла бъркотия на целевата страница. Няколко месеца по-късно опитахме отново теста със същите резултати.

Изводът от историята? Инстинктът на човечеството в тази ситуация е просто да прокараме всичките си реклами на новата целева страница без А/Б тестване. Радвам се, че не сме! Въпреки, че никога не разбрахме точно защо старата целева страница беше победител, тя ни отвори очите към факта, че винаги трябва да тестваме – само за да сте сигурни.

Джон Лий е директор на клиентски услуги за Clix Marketing, агенция за SEM, и е чест блогър и говорител по всички въпроси за “цена на клик”, дисплейната мрежа и социалната медийна реклама.

Оферти за тестване нагоре и надолу от сгъвката

Един от най-изненадващо успешните, но все още невероятно прости резултати, които някога съм виждал с A/Б тестването, се случи преди няколко години, когато използвахме същата оферта, намираща се в края на текстът, целящ подтикване към продажба от SEO оптимизираната целева страница и я поставихме още веднъж в същата страница, точно под параграфа с интрото. A/Б тестът е доведе до повече от 400% увеличение на процентите на реализация. Логиката зад експеримента беше, че веднага ще прекъснем потока на потребителя, докато четат копието на целевата страница – което беше дълго, тъй като страницата беше структурирана като органичен трафик – и им дадоха възможност за по-ранно и по-късно конвертиране. Преди да направя промяната, нямах представа, че ще бъде толкова успешна, колкото е, тъй като се противопоставяше на това, което мислех, че съм повярвал за създаването на качествено преживяване за органична целева страница. Прекъсването на пътя на потребите, дори преди той да си е направил солидни заключения за ползите на продукта с повтарящите се оферти изглеждаше малко странно по това време. Но затова правим А/Б тестване, нали? Успяхме да възпроизведем резултатите и на други страници на сайта, което само потвърди резултатите и засили практиката. Извод от историята: ако потребителите са готови да конвертират, не ги накарайте да чакат, може да ги загубите. Вместо това опитайте да им дадете повече от една опция за конвертиране на страницата.

Кен Лионс е съосновател на MeasuredSEM.

A/B Split-Test за всички аспекти на вашия бизнес!

Ооох. Моите любими A/B тестове. Къде да започнем. Има твърде много, за да изберете един, така че аз ще трябва да споделя 3! (Мога ли да споделя 3?) Това са всички примери за видовете A/B тестове? А?! Какво?Това не може да е вярно.  Пуснете теста за по дълго време!!

Ето ги моите тестове в неопределе ред:

 1. Много силен A/Б тест за съдържание на оптимизация на сайтове: Тъй като съм специалист по оптимизация на саитове, често се опитвам да добавя много полезна информация в нашите уеб страници. Защо да кажеш нещо в едно изречение, когато можеш да го кажеш в 3 абзаца, нали? Погледнете безплатната си молба за градиране в AdWords и прехвърлете надолу по страницата – ще видите, че има тон съдържание под формуляра за регистрация. Сега някои маркетьори тук в WordStream, които имат наистина напреднало око за дизайнерска естетика, потребителски опит и т.н., смятат,че моята стратегия за съдържание изглежда безучастно странно. Така че тествахме премахването на всички чужди често задавани въпроси, които се появяват под първи екран, за да видим как се отразяват тези проценти на реализация за регистрация. Вариантът, съдържащ често срещаните често задавани въпроси с 2000 думи, е победител. Ние бяхме абсолютно заземени.
 2. А/Б ТЕСТ ЗА ПО-СИГУРНО ВЛИЗАНЕ В ПЛАТФОРМА: Като говорим за AdWords, начинът, по който работи инструментът, е просто да влезете в профила си в AdWords и да анализираме ефективността на профила ви, да ви предоставим полезна карта с отчети, която показва силни области и области, в които можете да се подобрите. Наскоро надстроихме механизма за вход в профила, за да използваме новоиздаден механизъм за удостоверяване на идентичност, който е изключително сигурен, мислейки, че това ще доведе до създаване на повече профили в AdWords. Но А/Б тестът се провали. Новата автентификация на AdWords, базирана на OAUTH, със сигурност дава твърде лоши резултати (вероятно защото е добавила стъпки към процеса на регистрация), така че в крайна сметка се върнахме към редовните защитени данни за вход в AdWords.
 3. ТЕСТВАНЕ НА ДЪЛЖИНА НА ТЕСТОВИЯ ПЕРИОД НА ПРОДУКТА: Фирмата ми продава софтуер за управление на “цена на клик”. Можете да се регистрирате за безплатен 7-дневен пробен период. Имахме няколко оплаквания, че 7 дни не бяха достатъчно дълги, за да го изпробват хората. Така че разширихме пробните проучвания до различни времеви периоди, като 14 дни, 30 дни и т.н. Измерихме процентните проценти за свързване на проспектите – процентът на квалифицираните клиенти, на които можем да резервираме нашата организация за продажби – и установихме, че падна. Така че, ние се върнахме към 7-дневния пробен модел. Може би те установиха,че по-дългият процес е объркващ?

Моля, имайте предвид, че не казвам, че трябва да приемете някоя от горните констатации от А/Б теста за бизнеса си. Това, което работи за нас, най-вероятно не е същото като това, което работи за вашата организация. Ключът тук е да бъдете отворени към ума и нека данните да ви кажат какво да правите, за разлика от слушането на някои самопровъзгласили се фалшиви гурута (или в някои случаи, дори вашите клиенти), които казват, че нещо трябва да се направи по определен начин!

Лари Ким е основател и главен технически директор на WordStream, Inc., доставчик на 20-минутната работна седмица на “цена на клик” и WordStream съветник, наградена платформа за управление на “Цена на клик”. Можете да го следвате в Google+ и в Twitter.

Сплит тест на цвета на бутоните

Създадохме кампания за ремаркетинг, насочена към загубени продажби (тези, които са изоставили пазарската кошница). Разработихме две различни групи реклами, които бяха почти еднакви. Всичко, включително шрифта, офертата и изображенията, всички те бяха идентични. Единствената разлика беше цветът на бутона „Купи сега“. Единия набор от реклами използва сив бутон, докато другият набор използва ярко зелено. Публикувахме рекламите за период от две седмици и бяхме много развълнувани от резултатите. Вариантът от реклами със зелен бутон е преобразуван три пъти повече от рекламните проценти със сивия бутон. Освен това процентът на кликванията върху зелените бутони езначително по-добър от тези на рекламите със сиви бутони. Зеленото позволи на рекламите да се откроят много повече, като по този начин позволиха повече загубени продажби, за да видят нашата страхотна оферта. Понятието за излизане в дисплейната мрежа бе абсолютно потвърдено в този тест.

Матю Умбро е директор на “Платено търсене”  в  “Изключителни концепции”. Той е в сектора на “цена на клик” от 2007 г. насам, като работи с над 100 клиенти в множество индустрии, за да постигне печелившa възвращаемост на инвестициите

и подобрено поколение. Матю е също основател на “цена на клик”  чат, седмичен чат в Twitter, където специалистите в индустрията обсъждат, анализират и обсъждат различни теми на “цена на клик”, като използват хаштаг #ppcchat.

Предизвикайте мъдростта за конвенционалния маркетинг

Един от най-изненадващите резултати от A/B тестовете, които видях, е когато целевата страница с съдържание за ползите от продукта изгуби от целева страница с съдържание, фокусирано върху продукта. В тестовете, които съм провела, предимствата почти винаги надхвърлят характеристиките. И както всички знаем, посланието, фокусирано върху ползите, е критичен елемент на успешния маркетинг. И все пак в тази кампания посетителите действително искаха да знаят характеристиките на продукта, който продавахме. Така че, в зависимост от целевата Ви аудитория, трафика на трафика, съобщението на рекламата, продукта и т.н., може да има смисъл да се фокусирате върху функциите, а не върху ползите. Но няма да знаете това, докато не изпробвате. (В случай, че се чудите, следващият ни тест беше характеристиките срещу комбинираните предимства/функции, а новият тест спечели. А/Б тестване на FTW!)

Меган Лайп ръководи маркетинга и съдържанието на Института за онлайн маркетинг, най-довереният източник за обучение и трейнинги за цифров маркетинг. Тя е признат експерт в социалните медии и маркетинга на съдържанието, а работата й е представена в „Ню Йорк Таймс“, „Списание за предприемачи“, „SmartBrief“ и др. Преди това е била маркетинг мениджър в MarketingProfs, където ръководи инициативите си за социални медии и оптимизация на конверсиите, а Ion Interactive, където изгражда социално медийно присъствие от самото начало. Тя също така се консултира с водещи марки в стратегията за социални медии и управлението на кампаниите. Следвайте я на Twitter @ meganleap

А/Б тестване на съставни думи!

Най-изненадващият ми А/Б тест не произхождаше от изключителна творческа стратегия. Той дойде най-вече от разочарование и упоритост. Промяната в маркетинговите закони за един от водещите клиенти доведе до незаконно използване на думата „Кандидатвай“ в рекламното копие, тъй като на този етап клиентите не конвертираха. След като се опитах да намеря синоним на „Кандидатствай“, който да се представи толкова добре избрах един израз. „Предварителен Подбор“. И да, използвах тази капитализация. Удивително е, че CTR и процентът на реализация се увеличили съответно с 27% и 11%, а CPA е намаля с 8%. Не съм сигурен дали причината е, че клиентите смятат, че предприемат по-малка първа стъпка или имаше друг привлекателен фактор, но тя работи. В крайна сметка промяната в рекламното право действително доведе до повишаване на производителността и направи щастлив клиента ми.

Мишел Морган е специалист на PPC в Clix Marketing. Следвайте я на Twitter в @ michellemsem.

Тестване на имейл  срещу туитове

Един от най-забавните и изненадващи A/B тестове, които проведохме, беше да предложим електронна книга в замяна на имейл адрес или туит (на 50/50 трафик). Това беше двустранен тест: като го разделихме по този начин, имахме лийдове от една страница и в същото време имахме вирусното разпространение на съдържанието от другата страна (туитовете изпращат хората на целевата страница, където биха могли да получат електронната книга и да повтарят цикъла).

Имейл версията конвертира 22% срещу 18% за сравнение с варианта с Туитър. Докато питах хората чрез вградено проучване кой механизъм биха предпочели, 45% казаха имейл, оставяйки ни малко объркани, защото имейлите спечелиха А/Б теста.

Но това не е най-вълнуващата част.

Решихме да проведем 3-ти тест, в който имахме една страница със същите две  опции, така че да можем да видим как числата корелират, когато хората наистина имат избор. Въпреки близките резултати както в изследването, така и в първоначалния тест А-В, резултатите от окончателния тест бяха шокиращи.

Резултат: В новия тест 85% от хората са избрали да дадат имейл адреса си.

След по-нататъшен анализ, също така забелязахме, че хората биха писали, а след това незабавно ги изтриват от потока си. Това вероятно се дължи на факта, че това е персонален акаунт и те не искат да споделят връзки, свързани с бизнеса.

Научен урок: Никога не приемайте, че дори вашите първоначални резултати от теста са верни. Продължете да опитвате нови хипотези, докато не научите истината.

Ол Гарднър е съосновател и творчески директор в Unbounce – платформата за целевата страница на DIY. Той е писател, главно по въпросите на целевите страници и оптимизирането на процента на реализация. Трябва да го следвате в Twitter: @OliGardner.

Най-тъпите тестове са най-изненадващите

Най-изненадващото нещо за A/B теста за мен беше, че мога лесно да получа 10Х резултати, като правя „глупави“ неща. Например:

Единствената разлика е обръщането на Линия 2 и Линия 3, това е всичко.

Може би никога няма да знаете точната причина защо, но моята теория е, втората реклама поставя предимството преди да ви каже формата, в която получавате ползата. Това е много смислено за мен.

Ето още един пример:

Как да напиша книга, бързо

14 дни от началото до края

Уникална програма „Стъпка по стъпка“

Write-A-Book-Faster.com

4,40% CTR

 

Как да напишем книга бързо

14 дни от началото до края

Уникална програма „Стъпка по стъпка“

Write-A-Book-Faster.com

4,12% CTR

 

Можете ли да кажете разликата между двете реклами? Тези двойки реклами от Google показват, че дори и запетаите между думите правят осезаема разлика. Разликата е действително около 8%, което в този конкретен пример вероятно е около 500 лв./год.

Това има значение. Защо да предполагате, когато можете да тествате?

Компанията на Пери Маршал в Чикаго, Perry S. Marshall & Associates, се консултира както онлайн, така и компании за тухли и хоросан за генериране на продажби, уеб трафик и максимизиране на рекламните резултати. Той е един от най-търсените маркетингови консултанти в света, а работата му се споменава в десетки влиятелни маркетингови книги. Той публикува хиляди статии за продажбите, маркетинга и технологиите, както и книги, включително The Ultimate Guide to Google AdWords (Entrepreneur Press, 3-то издание на 2012 г.), най-популярната книга за рекламиране в Google и Ultimate Guide to Facebook Advertising Press, 2011). Прочетете интервюто ни с Пери Маршал тук.

Добавяне на поздравления към копието на вашата реклама

Чувал съм, че поздравяването в съобщение за продажби може да окаже голямо влияние върху реализациите, затова реших да го тествам на една от моите собствени страници за продажби. Тестът А/Б беше много прост: една версия включваше поздрава „Уважаеми приятели“, докато другата версия не го направи.

Очаквах лека разлика между двете версии, но не очаквах толкова голям резултат, колкото получих. Версията без „Уважаеми приятели“ преработи 28,2% по-добре от оригиналната версия, която не включваше поздравлението.

Райън Хейли е копирайтър. От 2002 г. той работи с десетки клиенти, сред които Алекс Мандосиан, Тери Дийн и Пулте Хоумс. Той пише популярен блог за съдържание, бизнес растеж и създаване на продукти.

А/Б тестване за оптимизация на конверсиите

Най-изненадващият резултат, който някога съм срещал при тест А/Б, беше, когато правих оптимизация за по-високи конверсии. Това беше един от най-вълнуващите резултати в това време. Създадохме няколко различни PPC целеви страници, които имаха различни оформления: нови изображения, вградено видео съдържание, нови заглавия, различни цветове на шрифта. Контролната страница спечели всеки експеримент. Създаваме ново и вълнуващо съдържание и се опитваме да правим различна лендинг страница от основната като си мислим, че тя не е достатъчно добра. Това е ситуация, която може да бъде описана от поговорката: „Ако работи, не го променяй“.

Sean Quadlin е Акаунт мениджър в Hanapin Marketing и автор на PPCHero.com. Понастоящем управлява шестцифрени месечни бюджети на свои клиенти, с цел генериране на лийдове за бизнеса. Можете да го намерите на Twitter @SeanQuadlin или да прекарате неработно време в компанията на любимия си TiVo.

A/Б тестване на размерите на бутоните на целевата страница

Най-изненадващият резултат, който някога съм виждал на A/B тест, включваше тест на целевата страница за сайт на пазара, измерващ регистрацията на нови членове като свое събитие за реализация. PPC целевите страници бяха ръчно кодирани и основно послужиха като входна страница за процеса на регистрация, показвайки някои от основни ползи от услугата, заедно с подходящи снимки и бутон „Стартирай“, който е свързан със страницата за регистрация. Направихме много тестове на текстовото съдържание и изображенията и нищо не се промени. След това направихме бутона по-голям и видяхме огромна разлика и покачване. Тогава направихме бутона още по-голям. Друг успех! Пошегувахме се, че ако запазим този вариант на целева страница, тя ще се превърне в гигантски бутон за регистрация без нищо друго настрана.

Най-изненадващото нещо за този тест AB е ефектът, който носи  оформлението на страницата върху конверсията. Ние тествахме много различни оферти, формулировка и цветово оформление без резултат. И тогава стана супер очевидно каква следваща стъпка да предприемем, за да конвертираме по-добре.  Това е урок, който прилагам при тестването на следващите целеви страници, които създавах. Винаги се уверявайте, че вашият потребител знае каква е следващата стъпка в процеса на реализация. Направете го по-ясно, отколкото смятате, че трябва да бъде, и ще видите някои хубави резултати.

Shawn Livengood е Онлайн маркетинг мениджър за BuildASign.com и автор на PPC блог PPC Without Pity. В ролята си на онлайн маркетинг мениджър, Шон е отговорен за разработването на цялостната онлайн маркетингова стратегия за многобройните марки и микросайтове на BuildASign.com, управлението на PPC, SEO, социални медии, канали за маркетинг и маркетинг, както и поддържане и подобряване на всички уеб платформи за анализ.

Тестване на динамични брандирани ключови думи в рекламите

В конкретен PPC акаунт имах кампания, фокусирана в таргетирането на стотици брандове към търговската фуния (за сайт, където показателят за конверсията е броят на регистрации).

В заглавието на рекламата се казва нещо, подобно на:

50% отстъпка от джаджи.

Не ми беше позволено да използвам търговските имена в рекламния текст.

Доходът от кампанията беше толкова нисък, че почти беше извън моя радар.

Решихме да извършим тест „А“, използвайки имената на марките в заглавието.

Тъй като в кампанията имаше толкова много марки, най-бързият начин да проверя доказателството за концепцията беше да променя заглавието на стотици рекламни групи до:

50% отстъпка {KeyWord: Brand}.

По това време бюджетът за тази кампания беше доста неограничена, стига да изпълнявах определени показатели за CPA.

За една нощ тази кампания генерира толкова много реализации, че си помислих, че нещо се е счупило в AdWords. Той премина от почти нула конверсии към една от най-ефективната кампания в акаунта до момента – повиши се с около 4-5 пъти.

В крайна сметка не е нужно да отделяш време за персонализиране на заглавията на рекламите … не е необходимо 🙂

Тод Минц, част от PPC Associates от март 2011 г., има над 10 години опит в маркетинга за търсене и използва Google AdWords още от самото начало. Той също така е много видим в SEM социалното медийно пространство и е куратор / сътрудник в MarketingLand. Той е един от основателите на SEMpdx (Портланд Марсинг Маркетинг Груп), е настоящ член на борда и редовно пише в своя блог.

А/Б тестване на малки промени за големи победи

По-голямата част от времето виждам, че по-големите структурни промени на страниците водят до най-големите победи, така че когато сравнително малка промяна даде голяма позитивна промяна в резултатите, винаги смятам това за наистина изненадващо и интересно събитие, особено когато то бие по-драматичен начин големите промени.

По-долу са представени груби скици от А/Б теста, който проведохме. Първоначално видяхме началната страница за управление, която клиентът бе създал, и научихме, че в допълнение към иконите за доверие (както се виждат в дневници, асоциации и т.н.) под формуляра, имаше няколко други, които всъщност смятахме, че ще предадат дори повече доверие и власт. Клиентът имаше сравнително нова услуга, която се предлагаше на пазара, затова си мислехме, че наистина преместването на картинките, които целят да създадът довери у потребителя и посетителят ги види веднага щом стигне до страницата, това ще помогне за покачване на конверсиите.

Най-напред създадохме Вариант А, в който поставихме символите за доверие горе до бенефитите.

Вариация А, загуби с няколко процентна от съществуващата целева страница.

Все още смятахме, че иконите за доверие биха могли да повлияят положително на конверсиите, ако се внедрят правилно, така че създадохме Вариант Б, който запази изображението от контролната страница и преместихме иконките под формата за записване. Реорганизирахме също така иконите за доверие, за да представим новите, по-тежки икони по-ясно в рамките на тази секция.

Вариант Б, където просто включихме няколко нови икони в секция от страницата, която вече имаше някои, спечели с 367%! Бяхме изненадани от резултата, но и от степента, в която малка промяна повлия на конверсията.

Том Демерс е съосновател и управляващ партньор в Measured SEM, бутикова маркетингова агенция за търсене. Свържете се с Том директно чрез електронната поща на tom@measdsem.com или като го следвате в Twitter.

Ваш ред е: Какъв е най-изненадващият виA/B тест?

Какво мислите за горните A/B тестове? Кое беше най-изненадващо за теб? Споделете най-добрата си история за тестване в коментарите по-долу!

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Януари 23, 2018 / PPC

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X3lA D z Zj3W Uph

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

24 от най-изненадващите A/B тестове на всички времена