Текстови реклами: Как да оптимизирате текстовите си реклами за PPC?

Убедителните, насочени текстови реклами са от решаващо значение за високоефективната PPC (цена на клик) кампания. Те, често са първия контакт, който потенциалният потребител има с вашия сайт. Потребителите търсят нещо свързано с бизнеса ви и затова рекламата Ви се показва в резултатите от търсенето им. Дали потребителите кликват върху рекламата ви и стигат до уебсайта ви, зависи от това, колко мощно е вашето послание и колко е релевантно към това, което искат.

Тъй като текстовата реклама от типа „цена за клик“ е най-често срещатанта реклама, и може би е „първото нещо до което сте се докоснали някога в онлайн рекламата„, от решаващо значение е да ги настроите правилно. Създаването на добре написани реклами в Google AdWords предлага някои много очевидни предимства:

Създаване на текстови реклами

Най-важните неща, които трябва да имате предвид при писането на рекламен текст са, да сте сигурни, че рекламата Ви е много релевантна:

 • За вашия продукт или услуга
 • За намерението на търсещия (което обикновено може да бъде изведено от ключовата дума и контекст)
 • В целевата страница на PPC (цена на клик)

Най-простата възможна версия на текстова реклама за PPC (цена на кликване) изглежда така:

Текстова реклама в най-проста версия
Състои се от заглавие, URL адрес и два реда описание. Всеки ред от рекламата има ограничен брой знаци; Изкуство е да се напише увлекателно, убедително послание, което в идеалния случай:

 • Съдържа съответната ключова дума най-малко веднъж.
 • Комуникира вашето уникално предложение за стойност, т.е. ползите от вашето предложение и казва защо хората трябва да посещават вашия сайт, за да научат повече.
 • Включва убедителна покана за действие или команда, която разкрива на търсещия какво да прави и какво ще получат, когато кликнат върху рекламата.

Google предлага изобилие от инструменти, които да направят рекламите ви по-завладяващи. Можете, например, да използвате разширения за рекламите, за да предоставите допълнителни връзки на потребителя, върху които да кликне, както и повече информация за продукта. Тази допълнителна информация може да включва:

 • Местонахождение и информация за връзка, като физически адрес и телефонен номер.
 • Изображения на продукти или други функции.
 • Поле за имейл, така че потребителите да могат да се регистрират за имейл лист точно от страницата с резултати от търсенето с Google.

Ще научите повече за разширенията на рекламите в AdWords в PPC 102 или можете да прескочите и изтеглите нашето Оптимално ръководство за разширенията на рекламите в AdWords (PDF).

Значението на редовната оптимизация на рекламните текстове

Най-ефективните PPC (цена на клик) рекламодатели винаги тестват и променят своите реклами, за да намерят най-добрите съобщения за всяка рекламна група с ключови думи. Така те оптимизират и максимизират кликвания и качествения рейтинг. А в крайна сметка постигат и по-ниска цена на действие, което се равнява на по-висока възвръщаемост от инвестициите.

Сега оптимизиранетo на реклами е по-лесно от всякога с Optimize Ads, рекламeн инструмент за авторство и аларма, който е част от 20 минутна PPC (цена на клик) работна седмица на WordStream. Тази нова функция активно следи ефективността на рекламите и опростява процеса на писане на обяви, така че да можете да оптимизирате PPC текстови реклами в най-краткото възможно време.

Ето как става това:

 • Намаляване на часовете за анализ до няколко секунди – Сигнал ви позволява да разберете, когато дадена реклама се нуждае от подобрение, така че не е нужно да ровите стотици или хиляди реклами.
 • Помага да пишете качествени и често кликвани реклами бързо, чрез деблокиране на рекламния текст даващ най-добрите резултати. Тоз инструмент ви помага да използвате повторно съобщения, които вече работят за вас, като ви показва най-ефективната реклама в група.
 • Избягване на обичайни грешки – Софтуерът автоматично проверява дали вашата реклама отговаря на най-добрите практики, както и дали не сте в нарушение на някое от указанията за качество на Google.

С Optimize Ads, няма повече извинения за слабите, неефективни реклами. WordStream Advisor ви помага да извлечете максимума от вашите реклами само за няколко минути на седмица!

Стойността на по-добър рекламен текст е?

Когато рекламата Ви е по-релевантна за търсещия, вашият CTR се подобрява, а висок CTR е единственият най-голям компонент на качествения ви рейтинг. Високите нива на качествения рейтинг вдигат оценките на целия ви AdWords акаунт, а това е добре за бизнеса ви. Защо? Защото качествения рейтинг работи за подобряване класирането на рекламните Ви докато намаля разходите за клик върху тях!

Ако имате на разположение само няколко минути на седмица, за да подобрите релевантността и CTR на рекламите си – изключете най-лошите си две реклами и да ги заменете с нови реклами или изпробвайте ново разширение на реклама (Ad Extension). Така с времето ще изградите по-ефективен PPC акаунт.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gLuXb A5bu bj9

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Текстови реклами: Как да оптимизирате текстовите си реклами за PPC?