AdWords за мобилни устройства: Най-добри практики и Основни на мобилната PPC реклама

AdWords за мобилни устройства: Най-добри практики и Основни на мобилната PPC реклама

Mобилното търсене официално е начин на живот за потребителите – 80% от хората не напускат дома си без мобилното си устройство, а 61% от собствениците на смартфони извършват търсения от устройството си всеки ден. Всъщност потребителите вече прекарват повече от 15 часа седмично за проучване от смартфоните си.

Графика от проучването Google Think Insights от мобилната пътека до покупката

„Цена на клик“ рекламите на AdWords за мобилни устройства са вашият билет, с който да се покажете пред хората, които са в движение, търсят информация и често показват силно намерение да направят покупка.

Много малки фирми се отклониха от рекламните кампании на „Цена на клик“ на AdWords за мобилни устройства поради тяхната сложност и времето, необходимо за правилното им управление. Неотдавнашните промени в платформата на Google AdWords обаче направиха много по-лесно за бизнеса, от всякакъв мащаб, да внедри цялостна мобилна програма за „цена на клик“.

Благодарение на усъвършенстваните кампании на Google търговците на всички нива на умения и бюджетиране, лесно могат да настроят една кампания, насочена към потребители на няколко устройства, да насочат клиенти към контекста на потребителя, включително критерии за местоположение, време и критерии за заявки за търсене и др. (Можете да научите повече за тези актуализации и как те правят мобилния „цена на клик“ по-лесен и по-ефективен в нашия пълен справочник за подобрени кампании.)

Какво можете да направите сега, за да започнете мобилен маркетинг и стратегия за „цена на клик“
Подобрените кампании бяха много необходимо допълнение към Google AdWords, но някои търговци все още се чувстват уплашени от мобилната версия на „цена на клик“. Това ръководство ще ви преведе през стъпките, които можете да предприемете днес и през идните седмици, за да създадете ефективна мобилна програма за „цена на клик“ и да се изправите пред повече целеви перспективи, да разберете кога и къде ви търсят.

1. Задайте целите на SMART „Цена на клик“
SMART цели са: Специфични, измерими, постижими, реалистични и навременни. „Цена на клик“ до голяма степен е насочена към постигането на резултати, като определя ясна цел и критичността на документацията.

Вашият мобилен маркетинг и „Цена на клик” стратегия трябва да съответстват на вашите по-големи бизнес цели. Няколко примера за целите на „Цена на клик“ са нарастващите кликвания към уебсайта Ви, подобряване на реализациите по кликванията, подобряване на процента на кликванията или намаляване на напускането на количката. Вашите цели могат също така да се съсредоточат върху конкретни показатели за ангажираност на клиентите, като генериране на повече обаждания или търсения на карти. Каквито и да са показателите Ви, целите ви трябва да бъдат SMART, за да се гарантира успех.

2. Определете целевата си аудитория
Прецизното насочване ви помага да влезете в обувките натърсачи с високи намерения на целевия Ви пазар. Солидното разбиране на контекста – времето, местоположението и устройството на търсенето също ви помага да определите по-добре кои заявки за търсене са подходящо за вашите реклами.

Запомнете 5-те въпроса от училище:

• Кои са вашите евентуални кандидати и клиенти (мислете за възрастта, пола, местонахождението, нивото на образование, доходната група и т.н.)?
• Какво търсят или се опитват да постигнат? Какви са техните навици, интереси и навици за покупка?
• Кога обикновено са онлайн и търсят информация за вашия продукт, услуга или бизнес?
• Къде са те, физически и онлайн? Къде живеят и пазаруват в реалния свят и къде можете да ги намерите онлайн (социални мрежи, търсачки и т.н.)?
• Защо търсят информация и защо сте най-добрият избор да задоволите нуждите му?
Това прозрение ви помага да дефинирате пазара си и да управлявате рекламното си послание по креативен начин.

3. Определете ключовите думи на “цена на клик” за мобилни устройства в AdWords
Ключовите думи и фразите са сърцето на вашата мобилна кампания за “цена на клик”. Ключовите думи, които изберете да таргетирате, казват на Google AdWords и на други рекламни платформи, които ключови думи потребителят търси в рекламите Ви, да се показват и да кажат на потребителите какви са вашите продукти или услуги.

Отново контекстът е невероятно важен при откриването на ключови думи за мобилната “цена на клик”, тъй като търсещите могат да използват различни фрази и ключови думи, когато търсят информация от мобилното си устройство. Повече от половината потребители, които търсят от мобилно устройство, възнамеряват да направят покупка в рамките на един час, така че избирането на правилните ключови думи, за да се изправи пред това търсене, е от решаващо значение.

Предвид огромния обем налични комбинации от ключови думи, откриването може бързо да стане поразително за търговците. Използвайте нашия безплатен инструмент за предложения за ключови думи, за да намерите уникалните ключови думи и фрази, които ще ви донесат най-голям успех. Той анализира данните и трафика на сайта Ви, за да разкрийте най-подходящите ключови думи, които се търсят от клиентите, за да ви намерят.
Уверете се също, че използвате отрицателни ключови думи. По този начин казвате на Google кои са ключовите думи и фрази, за които не искате да се показвате, като ви помага да намалите загубен разход за кликвания, които няма да доведат до реализации.

4. Оптимизирайте рекламите и целевите си страници в AdWords за мобилни устройства
Изследвания показват, че 90% от хората се движат между устройствата, за да постигнат целта си, като мобилното търсене има голямо влияние върху решенията за закупуване. Деветдесет и три процента от търсещите продължават да купуват след мобилно търсене. Регулирането на Вашите реклами и целеви страници, за да съответства на това ниво на намерение, е ключ към успеха на “цена за клик” за мобилни устройства.

Преобразуването на рекламата за десктоп и на рекламата на целевата страница не е достатъчно; “цена за клик” рекламите за мобилни устройства на AdWords трябва да използват възможно най-добре вашите ключови думи и да говорят директно на търсещите от мобилни устройства. Научете повече за оптимизирането на реклами за мобилни устройства тук, а след това използвайте нашия безплатен сортировач за целеви страници в AdWords, за да сте сигурни, че създавате ефективни целеви страници, които се придържат към най-добрите практики за “цена за клик” за мобилни устройства.

Най-добрите практики за “Цена на клик” за мобилни устройства в AdWords
Разгледахме милиони от разходите в AdWords и съставихме този списък с най-добрите практики за AdWords за мобилни устройства на базата на най-добрите изпълнители в отделните отрасли:

• Оптимизирайте за мобилно изживяване от началото до края. Изследвания показват, че 57% от потребителите няма да препоръчат марка с лош мобилен сайт, а 40% ще се прехвърлят на конкурент след лошо мобилно изживяване. Увеличете максимално възвръщаемостта на инвестициите си за “цена на клик” за мобилни устройства, като им осигурите очакваното мобилно изживяване.
• Активирайте разширенията на рекламите в кампаниите си. Разширенията на рекламите са лесни за настройка, свободни за показване и могат да окажат огромно влияние върху ефективността на платеното търсене.
• Използвайте ориентирани към действието ключови думи, за да помогнете на потребителите бързо да вземат решение. Ключовите думи с широко съвпадение са добри в мобилните устройства.
• Насърчавайте търсещите мобилни устройства с предложения и обаждания за действия, които говорят конкретно за мобилните потребители.
• Използвайте функции на AdWords като разделяне на дни, за да определите кога искате кампанията Ви да бъде активна. Оптимизирайте офертите си за деня и деня от седмицата, като диференцирате оферирането. Например хората са по-склонни да търсят храна и напитки на мобилен телефон веднага след работа.
• Анализирайте производителността, продължете да тествате и постоянно оптимизирате. Определете ключовите си показатели и разберете как те ви помагат да постигнете целите си за “Цена на клик”.

Смартфоните и таблетите вече представляват 32% от платените кликвания при търсене и 25% от всички рекламни разходи на “Цена за клик”. Мобилните устройства са тук, за да останат и е време да влезят в играта! AdWords за мобилни устройства може да бъде интензивен и трудоемък, затова разглеждайте и автоматизирайте, когато е възможно. Автоматизацията може не само да повиши производителността, но и качеството, тъй като тя може да осигури последователност между рекламните групи и кампаниите.

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Април 10, 2018 / Blog, PPC

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hZSu o L 7IZ6 jMd

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

AdWords за мобилни устройства: Най-добри практики и Основни на мобилната PPC реклама