Инсталиране на OpenCart

OpenCart – Инсталация

Има няколко начина да инсталирате OpenCart и да създадете своя онлайн магазин с платформата. В това ръководство ще ви покажа, как успешно да инсталирате своя OpenCart онлайн магазин използвайки два от най-сигурните методи:

1. Инсталация на OpenCart през FTP (File Transfer Protocol);

2. Инсталация на OpenCart през Softaculous.

И двата метода на инсталация са изключително надеждни. Разликата е в това, как предпочитате да работите – ползвате ли уверено FTP програми или предпочитате да не губите време и да инсталирате онлайн магазина си през плъгина Softaculous намиращ се в cPannel на вашия хостинг пакет от СуперХостинг.БГ. Softaculous е допълнителен модул към контролния панел (cPanel) във вашия хостинг акаунт, който се поддържа при всички хостинг планове от SuperHosting.bg. От друга страна, една от най-популярните и лесни за работа FTP програми е FileZilla.  За целта, трябва да я свалите и да я инсталирате на вашия компютър. В последствие, ще ви покажа и как да я настроите, така че да можете да качите инсталационните файлове на OpenCart на вашия сървър.

OpenCart инсталация през модула Softaculous

За да инсталирате платформата за онлайн магазини OpenCart през модула Softaculous, трябва да влезете в контрония панел – cPannel на вашия хостинг. От снимката по-долу, можете да се ориентирате, къде се намира тозу модул във вашия контролен панел и по-важното, ще видите иконката на OpenCart, през която ще започнете инсталацията на вашия бъдещ онлайн магазин.

Инсталиране на OpenCart през Softaculous

Първа стъпка е да кликнете върху иконката OpenCart, която виждате на снимката по-горе оградена в червен квадрат. Ще ви се отвори нов прозорес с възможните опции за инсталиране на вашия онлайн магазин. В горния ляв ъгъл на вашия екран ще видите син бутон на който пише „Инсталация“. До него има и иконка със стрелкичка сочеща надолу.

Инсталация на OpeCart магазин през cPannel и модула Softaculous

 

Кликнете върху стрелкичката сочеща надолу. Ще ви се отвори ново падащо меню. В него ще имате 2 опции – Бърза инсталация или Инсталация с желани от вас настройки. В тази статия, ще разгледаме „Бързата инсталация“ на вашия OpenCart магазин. От падащото меню изберете първата опция – Quick Installation.

Избирайки тази опция, ще ви се отвори екран, в който ще имате възможност да изберете вашите предпочитания, преди да инсталирате OpenCart платформата на вашия хостинг. Ето, как изглежда този екран:

Инсталиране на онлайн магазин с OpenCart през Softaculous

 

Настройки преди инсталацията

Стъпките, които трябва да извършите преди инсталацията са както следва:

1. Изберете версията, която искате да инсталирате – От СуперХостинг са качили 3-те най-стабилни версии на OpenCart платформата, които можете да инсталирате на вашия хостинг пакет.

2. Изберете протокол – Изберете дали желаете основния адрес на сайта да бъде с или без www отпред и дали да се използва HTTPS сигурна връзка. Когато имате инсталиран SSL сертификат за избрания домейн е препоръчително да изберете една от опциите https:// или https://www.

3. Изберете домейн –  Изберете за кой домейн желаете да бъде инсталиран OpenCart (в случай че имате повече от един домейн, прикачени към вашия хостинг акаунт).

4. В директория – Изберете в коя директория желаете да бъде извършена инсталацията. Ако желаете да инсталирате платформата в основната директория на хостинг акаунта си, оставете това поле празно. Директория е по отношение на вашия домейн и не трябва да съществува. Например, за да инсталирате на адрес https://primerensait/dir/ напишете dir. За да инсталирате на адрес https://primerensait.com/ оставете полето празно.

5. Директория с данни – Платформата OpenCart изисква да съхранява данните си в директория, която не е достъпна през Уеб. Тази директория ще бъде създадена в home директорията на вашия хостинг акаунт. Ако попълните datadir, в хостинг акаунт ще бъде създадена директория /home/cpuser/datadir.

Настройки на магазина

Ако кликнете върху тъмния бутон „Custom Install“, който се вижда в горния десен ъгъл на снимката по-горе, ще ви се отвори нова секция на име „Store Settings“. В нея, можете да нанесете следните настройки, преди да инсталирате платформата:

1. Store Name – Име на магазина

2. Store Description: Описание на магазина (кратко описание за дейността на фирмата)

3. Store Owner: Име на собственик (по желание)

4. Store Address: Физически адрес (ако имате физически обект, от който продавате вашите стоки) или адрес на регистрация на търговското дружество

Тази информация можете да въведете и в последствие, както и можете да я промените през административния панел на OpenCart, от тук: System » Settings » Edit.

 

 

 

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Април 25, 2020 / OpenCart

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wNMp5 sP5M 2XL

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Инсталиране на OpenCart