Как да настроите AdWords профила си

Мислите си, че сте готови да започнете да използвате Google AdWords профил? Ако следващите три твърдения ви описват, то тогава имате благословията ми!

Имате уеб сайт, който е подходящ, лесен за навигация и доста добре изграден.

Профилът ви в AdWords ще ви помогне да доведете точните потребители на целевите си страници. Щом това се случи, вашата работа, е да ги убедите да купят или извършат друго действие чрез него. За да постигнете това, трябва да създадете целеви страници, които ще накарат посетителите ви да предприемат съответните действия. Ако целевите ви страници са претрупани, липсва съответна информация или не улесняват реализацията, то вие хвърляте пари в „черна дупка“ и усилията ви за платено търсене ще бъдат напразни. Ако знаете, че вашите целеви страници се нуждаят от малко TLC, проверете тези съвети. (получавате бонус точки, ако имате и мобилни оптимизирани целеви страници!)

Готови сте да се ангажирате с този проект за дълго (финансово и времево).

Няма да виждате пълния потенциал на профила си от самото начало. Може да е клише, но изключително важно е да споделя, че PPC рекламата е по-скоро маратон, не спринт. Отнема време, за да се установи силна структура, да се разширят списъците с ключови думи, да се идентифицират негативните ключови думи и да се тестват рекламните/целеви страници.

Освен това е вероятно да започнете с нисък качествен рейтинг, което ще навреди на средната ви позиция и CPC. Ще видите качествения си рейтинг да се променя, след като установите „уличния си опит“ в Google и докажете, че сте създали профил, който предлага положителна практическа работа на потребителите (обикновено отнема 4-6 седмици).

Готови сте да отделите допълнително време за работа с PPC през следващите няколко седмици.

Разбира се, веднъж след като профилът ви е бил пуснат за известно време, можете да си седнете обратно и да се отпуснете. Първият ви месец обаче ще изисква малко повече работа и може да ви натежи.

Ако никога преди не сте управлявали PPC акаунт, то препоръчвам ви да отделите няколко седмици, да направите някои проучвания (може би дори да получите сертификат, ако се чувствате като истински overachiever!).

Можете да започнете изграждането на акаунта, което може да е и доста продължителен процес и през първите няколко седмици ще трябва да следите ефективността си доста често. Въпреки че може да е трудно, правлният подход и усърдната работа ще си заслужават!

Ако отговаряте на описанията по-горе, то препоръчвам ви да отделите време, за да разработите стратегията си и да определите цели за платено търсене. Едно от най-важните неща, които трябва да разгледате, е как ще оценявате конверсиите. „Конверсия“ е действието, с което искате потенциалните ви клиенти да извършат на уебсайта ви, след като са кликнали върху рекламата ви и са посетили целевата ви страница. Различните рекламодатели проследяват различни видове реализации. Сайт за електронна търговия може да иска да правите покупки от него, докато водопроводчик търси попълване на формуляри или телефонни разговори, с които да извърши водопроводни услуги за новите си клиенти. Също така е важно да определите стойността, свързана с извършената реализация.

3 стъпки за създаване на нов профил в AdWords

До тук добре, за вас смели души, които сте направили вашето проучване и сте готови да започнете да рекламирате. Ето как можете да завъртите колелото:

1. Създаване на AdWords профил

Насочете се към www.adwords.google.com, за да създадете и настроите профила си. Когато създавате профил, имате възможността да го създадете под съществуващия си профил в Gmail или да създадете нов профил. Лично аз обичам да създавам нов профил в Gmail, който специално използвам за управление на AdWords. По този начин моят личен имейл не е бомбардиран с имейли от AdWords.

Създаване на Google AdWords Профил

2. Настройване на часовата зона на AdWords профила

След като профилът ви е създаден, трябва да завършите още няколко важни стъпки, като: да зададете и настроите часова зона и вашите валутни предпочитания.

Ще откриете секцията Account Settings (Настройки на профила), горе в дясно на вашите екрани, следкато кликнете върху бутончето приличащо на зъбчато колело. adwords settings От падащото меню, трябва да изберете секция Account Settings и тя автоматично ще ви отведе на страница, където да въведете и настроите часовите зони.

Валутните предпочитания се намират в секция Billing & Payment Methods, пак там горе в дясно на зъбчатото колело.

Като отворите секцията, ще ви излезе прозорец, в който ще трябва да въведете кредитна или дебитна карта и други данни за нея. Например – адрес на който е регистрирана картата от картодържателя. Повече ще научите по-долу в стъпка три.

3. Настройване на методите на плащане за рекламите в AdWords

Накрая, ще бъдете подканени да въведете информация за плащане. С AdWords имате две опции за плащане. Автоматичните плащания ви позволяват да плащате след натрупване на кликвания. Ще бъдете таксувани при достигане на платежния праг или 30 дни след последното плащане, независимо кое от двете събития настъпи първо. Ако изберете ръчни плащания, ще предплатите AdWords и таксите ще бъдат приспаднати от предплатената сума. Когато предплатеното салдо е намалено или е недостатъчно, рекламните ви кампании ще бъдат спрени, докато не направите друго плащане.

Можете да изберете плащания, изготвени от кредитна карта или банкова сметка. Имайте предвид, че Google трябва да потвърди банковата сметка, което може да отнеме известно време. Ако сте склонни да активирате рекламите си, кредитната ви карта може да е по-добра опция.

Настройки на плащанията в AdWords

Поздравления, вече сте официален рекламодател на Гугъл и можете да започнете да изграждате PPC профила си както е описано следващата статия. Желая ви успех и много продажби!

Безплатни маркетинг стратегии за успеха на вашия Онлайн магазин
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Споделете статията

За автора

A passionate product marketing specialist and digital strategist. Expert at taking new ideas to market.

Four years of cross-industry experience in Business Management, Strategic Sales & Partnerships, Digital & Traditional Marketing. Interested in Marketing, Internet marketing, Digital communications, Consumer behaviour, Online games, HI-FI & Home Theater Solutions, Architecture, Hotel design and services.

Excellent communicator and team leader. Experienced salesman, marketer and project manager.

Коментари

Все още липсват коментари.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X3lA D z Zj3W Hu

Please type the text above:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да настроите AdWords профила си